Pfizer-BioNTech: Κατέθεσαν αίτημα αδειοδότησης για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Συμφωνία με Ε.Ε.

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech επιβεβαίωσαν επισήμως ότι κατέθεσαν στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) αίτηση αδειοδότησης για την κυκλοφορία του εμβολίου τους κατά της Covid-19.

Εφόσον η αίτηση της Pfizer γίνει δεκτή από τη FDA, θα ξεκινήσει εμβολιασμός σε διάφορες φάσεις και με σειρά προτεραιότητας για τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, τους γηραιότερους και τους ανθρώπους με υποκείμενα προβλήματα υγείας.

«Η δουλειά μας για την παροχή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων COVID-19 παγκοσμίως. Η υποβολή αίτησης στις ΗΠΑ αποτελεί ένα κρίσιμο ορόσημο στο ταξίδι μας για την παράδοση εμβολίου COVID-19 στον κόσμο και τώρα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα τόσο της αποτελεσματικότητας όσο και του προφίλ της ασφάλειας του εμβολίου μας, δίνοντάς μας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του», δήλωσε ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer.

Συμφωνία με Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter.

“Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία”, πρόσθεσε η Επίτροπος.

Δείτε τη φωτογραφία:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ & NYTIMES

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ