Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Law & Order» Ρίτσαρντ Μπέλζερ

Θρήνος στο Χόλιγουντ για τον θάνατο του Ρίτσαρντ Μπέλζερ.

Στα 78 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ρίτσαρντ Μπέλζερ, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς Law & Order. Η είδηση του θανάτου του διάσημου ηθοποιού έγινε γνωστή μέσα από tweet της ηθοποιού Laraine Newman, με την οποία είχε συνεργαστεί από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Η ανάρτηση της ηθοποιού

 

Ο ηθοποιός ήταν εμβληματική μορφή των αγαπημένων στο ελληνικό κοινό αστυνομικών σειρών. Ευρέως γνωστός έγινε μέσα από τον ρόλο του ντετέκτιβ Τζον Μουνκ, τον οποίο υποδύθηκε 11 φορές στις σειρές Law and Order.

Τα τελευταία του λόγια

«Είχε πολλά προβλήματα υγείας και τα τελευταία του λόγια ήταν, όπως αποκάλυψε ο συγγραφέας Μπιλ Σεφτ στο The Hollywood Reporter “Γ… σου μ…α (F**k you, mother f**er)”».

Ο Μπέλζερ γεννήθηκε στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ, όπου όπως είχε πει, ξεκίνησε τις εμφανίσεις του ως κωμικός προσπαθώντας να κάνει τη μητέρα του, που τον κακοποιούσε σωματικά, να γελάσει.

Έπρεπε να κάνω τη μαμά μου να γελάσει, αλλιώς θα έπαιρνα το α** μου”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο περιοδικό People το 1993.

Πριν ξεκινήσει την καριέρα του στο Χόλιγουντ, ο Μπέλζερ είχε κάνει διάφορες δουλειές που δεν σχετίζονταν με την υποκριτική, μεταξύ των οποίων ρεπόρτερ για την εφημερίδα Bridgeport Post και απογραφέας.

Στην προσωπική του ζωή, ήταν οπαδός θεωριών συνωμοσίας, γράφοντας τέσσερα διαφορετικά βιβλία για τις πεποιθήσεις του.

Μεταξύ άλλων είχε χαρακτηρίσει τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης σαν «γεγονός ψευδούς σημαίας».

Ο Ρίτσαρντ Μπέλζερ παντρεύτηκε τρείς φορές και αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2016. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Νότια Γαλλία.

Η διαμάχη του με τον Χαλκ Χόγκαν

Ο ηθοποιός είχε ζητήσει να εμφανιστεί ο επαγγελματίας παλαιστής στην εκπομπή του το 1985, λίγες μέρες πριν από τη διοργάνωση της δημοφιλούς WrestleMania.

Όταν ζήτησε από τον Χόγκαν να του δείξει μια από τις χαρακτηριστικές του κινήσεις, ο παλαιστής του έκανε μια λαβή που τον άφησε λιπόθυμο. Μόλις ο Χόγκαν τον άφησε τελικά ελεύθερο, ο Μπέλζερ χτύπησε το κεφάλι του στο πάτωμα, με συνέπεια τον τραυματισμό και τη νοσηλεία του.

Ο ηθοποιός στη συνέχεια μήνυσε τον Χόγκαν για 5 εκατομμύρια δολάρια αλλά τελικά οι δυο άνδρες συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ