Πάστορας δεν έχει τον… Θεό του: Χρεώνει 1.160 δολάρια για να «δουν τον Θεό στον ουρανό» – Ο τιμοκατάλογος των «θαυμάτων»

Ένας Νοτιοαφρικανός πάστορας προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, αφού αποκαλύφθηκε ότι χρεώνει υπέρογκα ποσά για «θαύματα» στην πραγματική ζωή, όπως το να δει κάποιος τον Θεό στον ουρανό.

Αν πάντα θέλατε να δείτε τον δημιουργό σας χωρίς να τερματίσετε πραγματικά τη θνητή σας ζωή, ο MS Budeli, ένας από τους πολλούς πάστορες στην Αφρική, ισχυρίζεται ότι μπορεί να σας βοηθήσει, αν μπορείτε να πληρώσετε την αμοιβή του. Σύμφωνα με μια διαφημιστική αφίσα που κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο πάστορας MS Budeli έχει τη δύναμη να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν το μέλλον τους στα smartphones τους, να διαγράψουν όλα τα οικονομικά τους χρέη και να δουν ακόμη και το Θεό. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι είναι να εμφανιστούν στο “Συνέδριο Λατρείας” του και να πληρώσουν τα ειδικά τέλη προσευχής.

Στις 25 Δεκεμβρίου, ο πάστορας MS Budeli έχει προγραμματίσει να διοργανώσει το “Worship Conference”, μια ειδική εκδήλωση όπου οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν τα κηρύγματά του και να συμμετάσχουν σε μερικές πραγματικά ειδικές προσευχές. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι, όπως οτιδήποτε αξίζει να έχει ή να κάνει κανείς, οι ειδικές προσευχές δεν είναι φθηνές.

Για παράδειγμα, “για να δουν τον Θεό στον ουρανό”, οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν 20.000 ραντ (1.160 δολάρια), αν θέλουν να διαγραφούν όλα τα χρέη τους, πρέπει να δώσουν 5.000 ραντ (290 δολάρια), για να παντρευτούν την επόμενη κιόλας μέρα, θα χρειαστούν 10.000 ραντ (580 δολάρια) και για να δουν το μέλλον σε ένα smartphone, 20.000 ραντ (1.160 δολάρια).

Αυτοί είναι κάποιοι απίθανοι ισχυρισμοί, αλλά όχι τόσο αδιανόητοι όσο το γεγονός ότι το να νικήσεις ένα τυχερό παιχνίδι είναι προφανώς 15 φορές πιο ακριβό από το να δεις τον Θεό στον Παράδεισο. Ο MS Budeli χρεώνει τον κόσμο 300.000 ραντ (17.400 δολάρια) για να νικήσει το Aviator Game, ένα δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι τζόγου. Αυτό είναι 15 φορές περισσότερο από το να δουν τον Θεό…

Πάστορας

“Καλή τύχη σε όλους όσοι πρόκειται να πέσουν σε αυτή την ανοησία”, σχολίασε ένα άτομο σε μια φωτογραφία της αφίσας του MS Budeli για το συνέδριο λατρείας του.

“Αυτό που ξέρω είναι ότι η αγαπημένη μας οικογένεια και οι φίλοι μας θα πέσουν και πάλι σε αυτή την παγίδα, όπως ο μπαμπάς μου, δεν μαθαίνουν”, έγραψε κάποιος άλλος.

Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές τρελές απάτες που έχουμε δει στο παρελθόν από Αφρικανούς πάστορες. Όπως η ιστορία με έναν πάστορα που σκηνοθέτησε μια ψεύτικη ανάσταση για να ξεγελάσει το εκκλησίασμά του ή έναν άλλο που θεράπευε ανθρώπους ψεκάζοντάς τους στο πρόσωπο με σπρέι εντόμων. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να ξεχάσει τον πάστορα που ισχυριζόταν ότι είχε τον απευθείας αριθμό τηλεφώνου του Θεού;

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ