Γαλλία: «Ο μεταφορέας της ευτυχίας» – Πώς ένας 24χρονος σκορπά την χαρά στους δρόμους του Παρισιού

Eνας άνδρας που έφθασε στη Γαλλία πριν από 6 χρόνια και είναι χορογράφος στην Όπερα έχει πάρει το παρατσούκλι «Ο μεταφορέας της ευτυχίας» γιατί κάνει τους κατοίκους του Παρισιού να χορεύουν!

 Ντύνεται με πολύχρωμα ρούχα και βγαίνει στους δρόμους τους γαλλικής πρωτεύουσας, με ένα μεγάφωνο και καλή μουσική και κάνει τον κόσμο να χορεύει. Όπως δηλώνει η ιδέα του ήρθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι μοναδική η χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

Ο Femi the Scorpion, χορογράφος στην Όπερα Garnier, έχει έναν στόχο να μοιράσει… ευτυχία!

Η αποστολή του 24χρονου, όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι να συνδέει τους περαστικούς μέσω του χορού και της μουσικής. Είναι για τους Παριζιάνους «ένα κινητό αντικαταθλιπτικό».

Στο ηλεκτρικό του skateboard, με το ηχείο στο ένα χέρι και τη βαλίτσα στο άλλο, ο Femi ενσαρκώνει τη χαρά. Τα βίντεο που έκανε, στα οποία ξεκινά flash mobs, “φούντωσαν” τα κοινωνικά δίκτυα και έσπειραν σπίθες ευτυχίας. Σε έναν σκληρό κόσμο, είναι αυτός που φέρνει την ευτυχία, φέρνοντας κοντά μικρούς και μεγάλους γύρω από την αστική πίστα του.

Ο δρόμος δεν είναι η αρχή, αλλά ένα σημείο καμπής στο ταξίδι του Femi – ως απάντηση στην επιταγή της απόστασης που επέβαλε η πανδημία. Η πολύχρωμη εμφάνισή του κρύβει έναν διακριτικό άντρα που αφήνει τους άλλους να μιλούν για αυτόν ως «απλά αυτό που λείπει από το Παρίσι».

Καταξιωμένος τραγουδιστής, χορογράφος και χορευτής, κέρδισε τις καρδιές των περαστικών. Η μυστηριώδης βαλίτσα του προμηνύει νέες εκπλήξεις. «Το ανοιχτό μυαλό, η ευθυμία, η γροθιά» που ενσταλάζει μέσα από τις ερμηνείες του δημιουργούν μια φούσκα ελαφρότητας σε μια μερικές φορές βαριά καθημερινότητα.

Η προσέγγισή του ξεπερνά τον χορό: είναι μια πρόσκληση να ξεχάσεις τις ανησυχίες. Απευθύνεται σε όλους και ξεπερνά τις γενιές. Ο δρόμος γίνεται το πεδίο έκφρασής του, ένα μέρος όπου μοιράζεται την αγάπη του για τη ζωή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ