Παραδέχθηκε ότι την σκότωσε 32 χρόνια μετά τη δολοφονία – Είναι ήδη στην φυλακή επειδή είχε μαχαιρώσει την σύζυγό του

Ένας 48χρονος άνδρας που ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία μίας άλλης γυναίκας το 1991, ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία του Αρκάνσας στις ΗΠΑ.

Η Σαμπρίνα Άντεργουντ, 19 ετών, εξαφανίστηκε στην κομητεία Μπουν του Αρκάνσας, όπου την είχε αφήσει η μητέρα της. Η Underwood σχεδίαζε να κάνει ωτοστόπ για να επισκεφτεί τον σύντροφό της, που ήταν κρατούμενος σε φυλακές, αλλά όταν ρώτησε γιατί δεν έγινε η προγραμματισμένη επίσκεψή της, αποκαλύφθηκε η εξαφάνισή της.

Τρεις μήνες αργότερα, κυνηγοί βρήκαν ρούχα και ανθρώπινα υπολείμματα, τα οποία αργότερα διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στην 19χρονη γυναίκα.

Η δολοφονία της Άντεργουντ παρέμεινε ανεξιχνίαστη μέχρι που ένας τρόφιμος ανέφερε στους ανακριτές της αστυνομίας της Πολιτείας του Αρκάνσας ότι ο Ρικ Άλεν Χέντλεϊ ομολόγησε τη δολοφονία σε μια επιστολή που έγραψε, ενώ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Χέντλεϊ είχε ομολογήσει μία άλλη δολοφονία, καθώς μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την εν διαστάσει σύζυγό του. Εξέτιε την ποινή του σε μονάδα υψίστης ασφαλείας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Χέντλεϊ επιβεβαίωσε ότι είχε γράψει την επιστολή και έδωσε λεπτομέρειες για τον θάνατο της Άντεργουντ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο Χέντλεϊ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Άντεργουντ προσπάθησε να τον εκβιάσει για του πάρει χρήματα, είπε επίσης ότι ήλπιζε να μην είχε συλληφθεί κανένας άλλος για την συγκεκριμένη δολοφονία.

Ο Χέντλεϊ κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού τον Οκτώβριο του 2023. Τη Δευτέρα, ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκιση.

Την ώρα της ομολογίας του, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας του Αρκάνσας είπε ότι η οικογένεια της Άντεργουντ ήταν «πολύ χαρούμενη» που η υπόθεση, η οποία είχε “παγώσει” για τόσα χρόνια, επιτέλους εξιχνιάστηκε.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια για εξεύρεση δικαιοσύνης για οικογένειες όπως αυτή της Άντεργουντ, που εξακολουθούν να υποφέρουν από τον πόνο της απουσίας της Σαμπρίνα», δήλωσε ο συνταγματάρχης της ASP Μάικ Χάγκαρ. «Σήμερα, προσευχόμαστε για ειρήνη για όσους θυμούνται ακόμα και αγαπούν την Σαμπρίνα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ