Πανεπιστήμιο προσφέρει μεταπτυχιακό στη μαγεία και τον αποκρυφισμό

Ένα πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προσφέρει το πρώτο μεταπτυχιακό στη χώρα στη μαγεία και την αποκρυφιστική επιστήμη.

Το Πανεπιστήμιο του Έξετερ θα προσφέρει το μεταπτυχιακό από τον Σεπτέμβριο του 2024 εν μέσω ενός πρόσφατου ενδιαφέροντος για την ιστορία της μαγείας και της μαγείας, είπε στους New York Times η Έμιλι Σέλοβ, αναπληρώτρια καθηγήτρια μεσαιωνικής αραβικής λογοτεχνίας που διευθύνει το πρόγραμμα .

Το μάθημα θα διερευνήσει την επιρροή της μαγείας στην κοινωνία και την επιστήμη μέσα από το πρίσμα των εβραϊκών, χριστιανικών και ισλαμικών παραδόσεων.

Ενώ οι μαθητές δεν θα παρακολουθήσουν μαθήματα για μαγικά μαντζούνια το πρόγραμμα προσφέρει μοναδικά μαθήματα όπως μελέτη δράκων στη δυτική κουλτούρα, λογοτεχνία και τέχνη και απεικόνιση γυναικών και μαγισσών στο Μεσαίωνα.

Η καθηγήτρια είπε ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με εκατοντάδες υποψήφιους… “μάγους και μάγισσες” που ενδιαφέρονται για την ευκαιρία να εξερευνήσουν τέτοια θέματα σε ακαδημαϊκούς τομείς.

«Εάν αναζητούμε πραγματικά νέες και δημιουργικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, τότε πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και θαρραλέοι σχετικά με το γεγονός ότι ορισμένες από τις δοκιμασμένες και αληθινές μεθοδολογίες μας έχουν όντως ένα όριο», είπε στην εφημερίδα. «Ας δοκιμάσουμε προσεκτικά και υπεύθυνα κάποιες νέες ή κάποιες παλιές ιδέες που έχουμε πετάξει έξω».

Το ενδιαφέρον για τη μαγεία και τον αποκρυφισμό έχει γίνει ευρέως διαδεδομένο, ειδικά μεταξύ των νεότερων, λιγότερο θρησκευόμενων γενιών και αποδεικνύεται από πολυάριθμα βίντεο στο TikTok με το hashtag #WitchTok

@evdreadful Our sad gray 𝔰𝔭𝔬𝔬𝑘𝔶 baby nursery 🩶☠️ #growingourcoven #babybats #spookymom #gothicnursery #gothinterior #homedecor #vlog #twins #alt #witchtok #newborn #gothbaby #fyp ♬ Wednesday Main Titles (Single from Wednesday Original Series Soundtrack) – Danny Elfman

Τα εν λόγω βίντεο προβλήθηκαν περισσότερες από 50 δισεκατομμύρια φορές σχετικά με τον εντοπισμό των χαρακτηριστικών των μαγισσών και τον τρόπο απαλλαγής από την κακή ενέργεια στα σπίτια, σύμφωνα με τους Times.

Οι μάγισσες έχουν επίσης αναδειχθεί ως φεμινιστικά σύμβολα, σύμφωνα με την Δρ. Christina Oakley Harrington, συνταξιούχο ακαδημαϊκό της μεσαιωνικής ιστορίας και ιδρύτρια του βιβλιοπωλείου Treadwell’s του Λονδίνου, το οποίο ειδικεύεται στη λογοτεχνία για τη μαγεία και τον πνευματισμό.

Η Παμ Γκρόσμαν, η οποία φιλοξενεί το δημοφιλές podcast “The Witch Wave” και ηγείται του Συνεδρίου Occult Humaties στο NYU, είπε στους Times ότι το ενδιαφέρον για τη μαγεία δεν αφορά μόνο τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ.

«Είτε πιστεύει κανείς στη μαγεία είτε όχι, εξακολουθεί να αξίζει ακαδημαϊκή αυστηρότητα, επειδή τα ανθρώπινα όντα έχουν ασκήσει τη μαγεία για χιλιάδες χιλιάδες χρόνια, και ως εκ τούτου αξίζει μελέτης και προσοχής», σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ