Pamela Hupp: Η δολοφονία που ενέπνευσε τηλεοπτική σειρά ξανά στα δικαστήρια

Ένας εισαγγελέας στο Μιζούρι απέσυρε και κατέθεσε εκ νέου την υπόθεση δολοφονίας κατά της Pamela Hupp, μια δολοφονία που ενέπνευσε μια τηλεοπτική μίνι σειρά.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Λίνκολν, Μάικ Γουντ, κατηγόρησε τη Hupp για φόνο πρώτου βαθμού τον Ιούλιο του 2021, καθώς σκότωσε τη φίλη της, Μπέτσι Φάρια, μια δεκαετία νωρίτερα. Ο σύζυγος της Faria, Russ, οδηγήθηκε στη φυλακή για το έγκλημα πριν ακυρωθεί η καταδίκη του.

Την Παρασκευή, ο Wood είπε στο St. Louis Post-Dispatch ότι το γραφείο του αποφάσισε να εκδικάσει εκ νέου την υπόθεση. Η αρχική υπόθεση είχε μεταφερθεί σε μια δικαστική αίθουσα στο Σπρίνγκφιλντ, περίπου τέσσερις ώρες μακριά από την κομητεία Λίνκολν. Ο Wood ελπίζει ότι η κίνηση αυτή θα ελαφρύνει το οικονομικό και ταξιδιωτικό βάρος των εισαγγελέων, των μαρτύρων και της οικογένειας του θύματος.

Τα τηλεφωνήματα για σχολιασμό για την εξέλιξη αυτή το Σάββατο από τον δικηγόρο της Hupp έμειναν αναπάντητα.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η Hupp μαχαίρωσε θανάσιμα την Φάρια το 2011 για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής των 150.000 δολαρίων που το θύμα είχε μεταφέρει στην Hupp λίγες μέρες πριν από το θάνατό της. Λένε ότι η Hupp σκηνοθέτησε τη σκηνή για να εμπλέξει τον σύζυγό του θύματος, Ρας Φάρια.

Ο Ρας Φάρια καταδικάστηκε το 2013 σε ισόβια κάθειρξη, αλλά η καταδίκη ανατράπηκε το 2015. Το Τμήμα του Σερίφη της κομητείας Λίνκολν πέρυσι κατέληξε σε συμβιβασμό 2 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί του για την άδικη καταδίκη.

Η υπόθεση Faria ήταν το θέμα μιας μίνι σειράς του NBC πέρυσι, “The Thing About Pam”, στην οποία πρωταγωνίστησε η Renee Zellweger.

Το τρέιλερ της σειράς “The Thing About Pam”

Το The Thing About Pam είναι μια αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά αληθινού εγκλήματος, που περιγράφει λεπτομερώς τη συμμετοχή της Pam Hupp στη δολοφονία της Betsy Faria το 2011. Πρωταγωνιστούν οι Renée Zellweger , Josh Duhamel , Judy Greer , Gideon Adlon , Sean Bridgers , Suanne Spoke, Mac Brandt , Katy Mixon και Glenn Fleshler. Η Jenny Klein υπηρετεί ως showrunner για τη σειρά.

Η σειρά ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2020 όταν η εταιρεία αποκάλυψε μια συνεργασία με την Blumhouse Television. Βασίζεται σε κάλυψη από το Dateline NBC και έχει τίτλο από ένα podcast του Dateline με το ίδιο όνομα. Τον Φεβρουάριο του 2021, η σειρά έλαβε παραγγελία έξι επεισοδίων με την Ζελβέγκερ να συμμετέχει στο καστ και στην παραγωγή ως εκτελεστικός παραγωγός. Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Ορλεάνη.

Το The Thing About Pam έκανε πρεμιέρα στο NBC στις 8 Μαρτίου 2022. Έλαβε μικτές κριτικές από κριτικούς. Αν και ορισμένοι επαίνεσαν την ερμηνεία της Zellweger ως Hupp, άλλοι επέκριναν τον κωμικό τόνο που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει την ιστορία ενός πραγματικού φόνου.

Η Hupp δολοφόνησε και έναν 33χρονο

Η Hupp βρίσκεται ήδη στη φυλακή για άλλη μια δολοφονία. Το 2019 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τον θανατηφόρο πυροβολισμό του 33χρονου Louis Gumpenberger το 2016.

Σε εκείνη την περίπτωση, η Hupp οργάνωσε μια ψεύτικη απαγωγή για να αποσπάσει την προσοχή από τον εαυτό της σε μια νέα έρευνα για τη δολοφονία της Φάρια, είπαν οι εισαγγελείς. Ισχυρίστηκαν ότι παρέσυρε τον Gumpenberger στο σπίτι της με τους ισχυρισμούς ότι ήταν παραγωγός για το Dateline του NBC που χρειαζόταν βοήθεια για την αναπαράσταση μιας κλήσης 911. Ο Gumpenberger είχε ψυχικές και σωματικές αναπηρίες από ατύχημα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ