Ousha Al Suwaidi: To Google Doodle τιμά μία από τις μεγαλύτερες ποιήτριες Nabati του 20ού αιώνα

Το σημερινό Google Doodle τιμά την Ousha bint Khalifa Al Suwaidi, γνωστή και ως Ousha Al Suwaidi (Ousha the Poet), η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ποιήτριες Nabati του 20ού αιώνα.

Ronit Elkabetz: 58 χρόνια από την γέννησή της – Το Google Doodle για την Ισραηλινή ηθοποιό

Σαν σήμερα το 2011, μια φημισμένη εκδήλωση αναγνώρισε τη συμβολή της στη λογοτεχνία. Στην εκδήλωση αυτή, αρκετοί γνωστοί γραφείς απήγγειλαν την ποίηση της Ousha Al Suwaidi και ποιήματα που γράφτηκαν προς τιμήν της. Η ποιητική κοινότητα καθιέρωσε επίσης ένα ετήσιο βραβείο για γυναίκες ποιήτριες από τα Εμιράτα στο όνομα της Ousha Al Suwaidi. Μια βιβλιοθήκη στο Διεθνές Σχολείο της Emirates και ένα τμήμα του Μουσείου Γυναικών στο Ντουμπάι, αφιερώθηκε επίσης προς τιμήν της.

Η Ousha Al Suwaidi, με το στοργικό παρατσούκλι «Fatat Al Arab» (Το κορίτσι του Κόλπου), γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1920, στο Al Ain. Γεννημένη σε μια οικογένεια που αγαπούσε τη λογοτεχνία, η Ousha Al Suwaidi μεγάλωσε βυθισμένη στην εξαίσια ποίηση. Στα 15 της κέρδισε την εθνική αναγνώριση για τα δυνατά της ποιητικά ρεσιτάλ. Η επιτυχία της Ousha Al Suwaidi σε ένα ανδροκρατούμενο είδος άνοιξε μια πόρτα για την επόμενη γενιά γυναικών ποιητών.

Marie Tharp: Η Google τιμά με Doodle την Αμερικανίδα γεωλόγο

Ο Αραβικός Κόλπος και τα τοπία της ερήμου ενέπνευσαν πολλά από τα ποιήματά της, τα οποία αγγίζουν θέματα όπως η αγάπη, η σοφία, ο πατριωτισμός και η νοσταλγία. Τα ποιήματα, γραμμένα σε Nabati , περιγράφουν τις προσωπικές της εμπειρίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τον πλούσιο πολιτισμό και το παρελθόν της χώρας.

Σήμερα, η Ousha Al Suwaidi μνημονεύεται για το βαθύ έργο της που άνοιξε το δρόμο για γυναίκες ποιήτριες στον αραβικό κόσμο. Τραγούδια δημοφιλών τραγουδιστών από τα Εμιράτα και Άραβες έχουν μνημονεύσει μεγάλο αριθμό ποιημάτων της για να ακούσουν οι άνθρωποι παντού.

Hamed Gohar: Το Google Doodle για τον διάσημο Αιγύπτιο επιστήμονα

Το Google Doodle για την Ousha Al Suwaidi

Ousha Al Suwaidi Google Doodle

Ousha Al Suwaidi Google Doodle Ousha Al Suwaidi Google Doodle

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ