Ουρανοξύστης χωρίς ασανσέρ

Ουρανοξύστης με 47 πατώματα, χωρίς ασανσέρ

Ποιος ξέρει τι σκέφτηκαν αυτοί που έχτισαν έναν τεράστιο πύργο στο Μπένιντορμ της Ισπανίας. Ο λόγος είναι πως όσοι μένουν στο InTempo, όπως ονομάζεται το κατασκεύασμα των 47 ορόφων, δεν έχουν την πολυτέλεια να χρησιμοποιούν ασανσέρ, αφού δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Από το 2007 έχουν συμβεί μια σειρά από αλλόκοτα πράγματα στον συγκεκριμένο πύργο, ο οποίος αν και ακόμη δεν έχει παραδοθεί επίσημα από την κατασκευάστρια εταιρεία, ωστόσο έχουν πουληθεί πάνω από το 1/3 των διαμερισμάτων, με το φθηνότερο να κοστίζει 300.000 ευρώ.

Αρχικά, είχε προβλεφθεί να χτιστούν 20 όροφοι, αλλά στην πορεία προστέθηκαν άλλοι 27 για να γίνει ο ουρανοξύστης ο πιο ψηλός στην περιοχή. Οι εργάτες αναγκάζονταν να ανεβοκατεβαίνουν με τα πόδια, αφού δεν είχε μπει ασανσέρ.

Τελικά, το 2011 έγινε μια προσπάθεια να μπει ανελκυστήρας. Όμως συνέβη ένα ατύχημα με 13 εργάτες να κινδυνεύουν άμεσα, όταν κόπηκαν τα συρματόσχοινα. Το γεγονός πως από τον 20ο όροφο και πιο πάνω δεν υπήρχε φρεάτιο για να συνεχίσει ο ανελκυστήρας, οδήγησε την εταιρεία στο να ματαιώσει την κατασκευή του και να αποσύρει το υπάρχον τμήμα.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 Πηγή: paraxenanea.blogspot.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ