Ουκρανία: Στρατιωτικός σκοτώθηκε στο πάρτυ γενεθλίων του – «Το παιδί του πήρε τη χειροβομβίδα και έστριψε την περόνη»

Σκοτώθηκε τη Δευτέρα από έκρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι του και συγκεκριμένα στο πάρτυ των γενεθλίων του ο ταγματάρχης Γενάντι Τσαστιακόφ, ένας από τους στενούς συνεργάτες του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Ο συνεργάτης και στενός φίλος μου βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του με συγγενείς», ανακοίνωσε ο Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυστύχημα προκλήθηκε από έκρηξη κατά το άνοιγμα δώρων για τα γενέθλιά του ταγματάρχη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας περιέγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram πώς συνέβη η μοιραία έκρηξη:

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Ιχόρ Κλιμένκο, ο ταγματάρχης Τσαστιακόφ είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι με δώρα συναδέλφων του για τα γενέθλιά του, συμπεριλαμβανομένου ενός κουτιού με χειροβομβίδες τις οποίες θέλησε να δείξει στον 13χρονο γιο του.

Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του το παιδί του πήρε μια χειροβομβίδα και άρχισε να στρίβει την περόνη, ανέφερε ο ίδιος και στη συνέχεια σύμφωνα με τα όσα περιέγρψε στην παλτφόρμα ο πατέρας του άρπαξε τη χειροβομβίδα από το χέρι του παιδιού.

«Τραβήχτηκε η περόνη, προκαλώντας τη μοιραία έκρηξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο 13χρονος γιος του ταγματάρχη, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε ότι ταυτοποιήθηκε ο στρατιωτικός που χάρισε τις χειροβομβίδες στον ταγματάρχη Τσαστιακόφ.

Τέλος, εξήγησε πως έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, παρότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να μην υπάρξει παραπληροφόρηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ