Ουκρανία: “Ο πόλεμος είναι σε ένα σταυροδρόμι” – Τα δύο ενδεχόμενα σύμφωνα με σύμβουλο του Ζελένσκι

Ένας σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πριν από λίγο ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία στις συνομιλίες  ή σε νέα ρωσική επίθεση.

“Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Είτε θα συμφωνήσουμε στις τρέχουσες συνομιλίες είτε οι Ρώσοι θα κάνουν μια δεύτερη απόπειρα (επίθεσης) και τότε θα υπάρξουν ξανά συνομιλίες”, δήλωσε ο Ολέκσι Αρεστόβιτς.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι «ελπίζει» οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να προχωρήσουν προς τον τερματισμό της επιθετικότητας.

Ερωτηθείς στο πρόγραμμα Good Morning Scotland του BBC εάν πιστεύει ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών θα έχουν θετικό αποτέλεσμα, ο James Cleverly είπε: «Ελπίζω ναι».

Αλλά πρόσθεσε ότι η εισβολή δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο ήλπιζε αρχικά το Κρεμλίνο, ανέφερε η PA Media.

Ουκρανία

«Έχουμε δει πολλή παραπληροφόρηση να βγαίνει από τη Ρωσία, έχουμε δει πολλή ανεντιμότητα να βγαίνει από τον Βλαντιμίρ Πούτιν» υπογράμμισε.

«Αλλά το απλό γεγονός είναι ότι η επίθεση που πίστευε ότι θα ήταν τόσο εύκολη έχει αποδειχτεί κάθε άλλο παρά εύκολη. Οι Ουκρανοί – από τον Πρόεδρο Ζελένσκι μέχρι εκείνους τους φοιτητές που έχουν εγγραφεί για να ενταχθούν στην αμυντική δύναμη – και η άμυνα της χώρας τους ήταν εκπληκτική και ανάγκασαν τη Ρωσία να επανεξετάσει τις επιθέσεις» σημείωσε

Η Ουκρανία ελπίζει να ανοίξει 9 ανθρωπιστικούς διαδρόμους σήμερα για να απομακρύνει αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί σε πόλεις που πολιορκούν οι ρωσικές δυνάμεις και θα προσπαθήσει να παραδώσει ανθρωπιστικές προμήθειες στη Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, που βρίσκεται περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε παράλληλα σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ