Ουκρανία: Με πακέτο αντιποίνων απαντά η Ρωσία στις κυρώσεις – “Γνωρίζουμε τις αδυναμίες της Δύσης…”

Η Μόσχα έχει ετοιμάσει πακέτο κυρώσεων-αντιποίνων και γνωρίζει τις αδυναμίες της Δύσης, αναφέρει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την πρόεδρο της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Η Ματβιένκο είναι μέλος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας και ανήκε στο ακροατήριο του Βλαντίμιρ Πούτιν την Δευτέρα όταν αυτός ζήτησε από τους συγκεντρωμένους Ρώσους αξιωματούχους «να πουν την γνώμη τους» σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο «λαϊκών δημοκρατιών» της ανατολικής Ουκρανίας, προοίμιο της μαζικής ρωσικής εισβολής στην χώρα.

Πεσκόφ: Θα προκληθούν προβλήματα από τις κυρώσεις, αλλά θα επιλυθούν

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία θα προκαλέσουν προβλήματα στη Μόσχα, αλλά αυτά θα επιλυθούν, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την πιθανή λήψη τιμωρητικών μέτρων κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και σημείωσε ότι η Ρωσία έχει σκοπίμως μειώσει την εξάρτησή της από τις ξένες εισαγωγές για να προστατευθεί από την απειλή κυρώσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε εξάλλου ότι η Ρωσία θα επιβάλει κυρώσεις σε αντίποινα στα δυτικά κράτη στη βάση της αμοιβαιότητας.

Παράλληλα αρνήθηκε να σχολιάσει πόσο θα διαρκέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε τις κυρώσεις, και παρέπεμψε στον στρατό τις ερωτήσεις σχετικά με θανάτους Ουκρανών αμάχων.

Επίσης δήλωσε ότι το Κρεμλίνο έλαβε υπόψη του την πρόθεση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συζητήσει για πιθανό καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά με το αν υπάρχει πιθανότητα επαφών μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

Η Μόσχα θα αναλύσει την πρόταση του Ζελένσκι, κατέληξε, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει αλλάξει αυτό που αναμένει η Μόσχα από το Κίεβο. Η Ρωσία αξιώνει από καιρό εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ ή δεν θα επιτρέψει στη Συμμαχία να αναπτύξει στρατό και όπλα στο έδαφός της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ