Ουκρανία: Διαθέτουμε αποδείξεις για χρήση βομβών διασποράς από τη Ρωσία, λέει το Κίεβο

Η Ουκρανία διαθέτει «αποδείξεις» ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν χρήση βομβών διασποράς, απαγορευμένων όπλων βάσει των διεθνών συνθηκών, σε δύο περιοχές στον νότο της χώρας, είπε σήμερα η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα.

Ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σχετικά με μια πιθανή προσφυγή σε τέτοια όπλα για τον βομβαρδισμό του Κιέβου, η Βενεντίκτοβα απάντησε πως δεν έχει «απτές αποδείξεις» για τη χρήση στην ουκρανική πρωτεύουσα κι ότι «έρευνες» βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Όμως (…) διαθέτουμε αποδείξεις χρήσης βομβών διασποράς στην περιοχή της Οδησσού και στην περιοχή της Χερσώνας», συμπλήρωσε η ίδια.

«Θα δούμε, χάρη ιδίως στη δουλειά σας, εσάς των δημοσιογράφων, ότι κι άλλα απαγορευμένα όπλα χρησιμοποιούνται, όμως, σε ό,τι με αφορά, δεν μπορώ παρά να αναφέρω τις περιπτώσεις στις οποίες διαθέτω αποδείξεις σε μια πολύ ξεκάθαρη βάση, όταν έχω, για παράδειγμα (…) θραύσματα (από αυτούς τους μηχανισμούς) ή μια ανάλυση του εδάφους», συνέχισε η Ουκρανή αξιωματούχος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.