Ουκρανία: Χάρτης από τα σημεία των μαχών

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις μάχες σε διάφορα στρατηγικά σημεία και πόλεις της Ουκρανίας, στην 28η ημέρα του πολέμου.

Η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε σήμερα το πρωί νέο χάρτη, όπου απεικονίζονται οι πόλεις που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο και η πορεία της εισβολής. Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έχουν πάρει τον έλεγχο του Μακάριβ. Στο Τσέρνομπιλ δόθηκε η άδεια στους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο εργοστάσιο για 3 εβδομάδες να φύγουν. Στην Μαριούπολη ο στρατός της Ουκρανίας συνεχίζει να αντιστέκεται, ενώ οι Ρώσοι πολιορκούν την πόλη.

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέκρουσε επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στο Χάρκοβο, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η ρωσική πλευρά ανέπτυξε επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 χθες βράδυ, δήλωσε ο Ολέγκ Σινεγκούποφ, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα, όμως «οι δυνάμεις μας κρατούν τις θέσεις τους».

Χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στην πολιορκούμενη Ιζιούμ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την πόλη αυτή επί του παρόντος, πρόσθεσε.

Οι προσπάθειες να οργανωθεί ανθρωπιστικός διάδρομος απορρίφθηκαν από τη ρωσική πλευρά, πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματικός.

Το μήνυμα Ζελένσκι στους Ρώσους πιλότους: Θα το πληρώσετε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε σε νέο βίντεο που δημοσίευσε, ότι οι πιλότοι της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι δρουν στη χώρα του θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν.

«Θα το πληρώσετε, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο», δήλωσε.

«Σήμερα ή αύριο, δεν έχει και τόση σημασία. Το σημαντικό είναι πως είναι αναπόδραστο» τόνισε ο Ζελένσκι.

Αναφέρθηκε στον πιλότο ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη. «Αυτό θα συμβεί σε όποιον σκοτώνει τον λαό μας, τον ειρηνικό λαό μας στην ειρηνική χώρα μας», είπε.

Οι Ρώσοι πιλότοι μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα των διαταγών που εκτελούν, συνέχισε. «Το να σκοτώνεις άμαχους είναι έγκλημα» κατέληξε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας διατείνεται ότι οι δυνάμεις της έχουν καταρρίψει 100 ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά από την έναρξη της εισβολής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ