Ουκρανία: Ανακοίνωσε ότι παρέλαβε σύγχρονα αντιαεροπορικά – Συνεχίζονται οι πιέσεις για συνομιλίες

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία και τη Νορβηγία νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, που προορίζονται να αντικρούσουν τους μαζικούς βομβαρδισμούς της Ρωσίας που θέτουν στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές της, ενώ συνεχίζονται, οι πιέσεις για συνομιλίες, αυτή τη φορά από την Γερμανία.

“Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας NASAMS και Aspide έφθασαν στην Ουκρανία! Αυτά τα όπλα θα ενισχύσουν σημαντικά τον ουκρανικό στρατό και θα κάνουν τον ουρανό μας πιο ασφαλή”, ανέφερε στο Twitter ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρεζνίκοφ.

“Θα συνεχίσουμε να καταρρίπτουμε τους εχθρούς που μας επιτίθενται. Ευχαριστούμε τους εταίρους μας: Νορβηγία, Ισπανία και Ηνωμένες Πολιτείες”, πρόσθεσε.

Η Ουκρανία απαιτεί εδώ και εβδομάδες παραδόσεις σύγχρονων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας από τους δυτικούς συμμάχους της, καθώς η Μόσχα έχει πολλαπλασιάσει τα πλήγματα στις υποδομές ηλεκτρισμού και νερού, προκαλώντας μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Άλλες χώρες όπως η Γερμανία ή η Γαλλία έχουν ήδη παράσχει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Κίεβο.

Οι πιέσεις για συνομιλίες

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης έδωσε σήμερα συνέχεια στα περί συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, δηλώνοντας ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πότε θα διεξαγάγει συνομιλίες με την Ρωσία και προσθέτοντας ότι η Μόσχα είναι επίσης διστακτική να συμμετάσχει σ’ αυτές.

Η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν κατ’ ιδίαν την Ουκρανία να σηματοδοτήσει ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με τη Ρωσία, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε τις διαπραγματεύσεις όσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ