Οικονομικό Shopping: 5 απλά βήματα για να ανανεώσετε την ντουλάπα σας ξοδεύοντας ελάχιστα

Δεν είναι λίγες οι φορές που ευχηθήκαμε να διαθέταμε λίγα περισσότερα χρήματα, προκειμένου να κάνουμε ένα δυνατό refresh στην γκαρνταρόμπα μας. Γιατί, το shopping therapy αποτελεί όντως θεραπεία για πολλές από εμάς. Ωστόσο, οι καιροί είναι δύσκολοι, τα έξοδα πολλά και το στιλ έρχεται πλέον σε δεύτερη μοίρα. Παράλληλα, η σύγχρονη μόδα προτείνει να επενδύσουμε σε πιο διαχρονικά κομμάτια, δημιουργώντας capsule γκαρνταρόμπες και ψωνίζοντας ηθικά και οικονομικά. Ναι, γίνεται και αυτό και… δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Δημιουργήστε ένα μικρό budget πριν από τα «μεγάλα ψώνια»

Ο όρος τα «μεγάλα ψώνια» αναφέρεται στην ανανέωση της γκαρνταρόμπας, την οποία συνηθίζουμε να κάνουμε κάθε αλλαγή σεζόν ή λίγο πριν από κάποια σημαντική γιορτή, όπως τα Χριστούγεννα για παράδειγμα. Είναι μια απόλαυση και δεν θα το κρύψουμε. Για να μην γίνει ωστόσο… ένοχη, καλό θα ήταν να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα από πριν αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, προκειμένου να μην ξεφύγετε πολύ και να μην σπαταλήσετε χρήματα που τα έχετε πραγματικά ανάγκη.

Credit: Leonie Hanne/Instagram

Βρείτε τα κενά στην ντουλάπα σας

Προτιμήστε δηλαδή να ψωνίσετε κάτι που δεν έχετε. Ναι, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να τρέφετε μια ιδιαίτερη αδυναμία στις ψηλοτάκουνες γόβες, αλλά δεν είναι καιροί για υπερβολές. Αντ’ αυτού, επενδύσετε σε ένα ποιοτικό ρούχο ή ακόμα και σε μια designer τσάντα, η οποία αν και ακριβή θα σας συνοδεύσει για πολλά χρόνια.

Μην παρασυρθείτε από τα trends

Ωραία, φαντασμαγορικά και ιδιαιτέρως ελκυστικά, αλλά όπως και να το κάνουμε τα trends ξεθωριάζουν και εξαφανίζονται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα διαχρονικά κομμάτια από την άλλη παραμένουν in για μια ζωή και αξίζουν. Επομένως, το κλασικό κερδίζει το μοντέρνο στην μάχη του οικονομικού shopping!

Credit: Gossip Girl/Instagram

Βάλτε ένα όριο

Το πιο σημαντικό πριν από ένα γερό shopping therapy είναι να ξέρετε πόσα θέλετε να ξοδέψετε κάθε φορά, ώστε να κάνετε πιο στοχευμένες αγορές. Μην πηγαίνετε με την κάρτα σας για ψώνια αλλά με συγκεκριμένο ποσό χρημάτων, γιατί πιθανότατα να ξοδέψετε τα πάντα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Όπως είπαμε και στην αρχή, το να δημιουργήσετε ένα budget θα σας βοηθήσει να ψωνίσετε οικονομικά ή τουλάχιστον να μην ξεφύγετε.

Αγοράστε μεταχειρισμένα

Ίσως να μην ακούγεται τόσο ελκυστικό, αλλά στην πραγματικότητα τα μεταχειρισμένα και vintage προϊόντα μπορεί να αποδειχτούν θησαυρός. Δεν είναι μυστικό πως τα τελευταία χρόνια η αγορά αυτή ακμάζει και η αλήθεια είναι πως συμφέρει -ειδικά όταν πρόκειται για ρούχα διάσημων σχεδιαστών, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε. Και μην τα φοβηθείτε καθόλου, στις περισσότερες των περιπτώσεων μοιάζουν σαν καινούργια, συν του ότι κουβαλούν πάνω τους και μία ιστορία!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Sandbech (@ninasandbech)

Πηγή: InStyle 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ