Ουκρανία: Διάσημη Ρωσίδα ηθοποιός εγκατέλειψε τη χώρα της – Κατήγγειλε τον πόλεμο

Η Ρωσίδα ηθοποιός Τσουλμπάν Χαμάτοβα, γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες “Good bye Lenin!” ή πιο πρόσφατα “Petrov’s Flu” του συμπατριώτη της Κίριλ Σερεμπρένικοφ, ανακοίνωσε πως εγκατέλειψε τη χώρα της για τη Λετονία, καταγγέλλοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη Ρωσίδα δημοσιογράφο Κατερίνα Γκορντέεβα και προβλήθηκε χθες στο Youtube, η 46χρονη ηθοποιός έκανε γνωστό πως βρίσκεται εδώ και κάποιες εβδομάδες στην πρωτεύουσα της Λετονίας.

«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη Λετονία, στη Ρίγα (…), διότι δεν μπορώ να πω πως ο πόνος άλλων ανθρώπων, η τραγωδία που ζουν, η ανθρωπιστική καταστροφή έχουν να κάνουν με μια απελευθέρωση», εξήγησε η Χαμάτοβα.

«Δεν βρισκόμουν στη Ρωσία, ήμουν σε διακοπές όταν ξεκίνησε ο πόλεμος. Όταν ήταν να φύγω, σκέφτηκα πως έπρεπε να περιμένω, κατόπιν υπέγραψα ένα αίτημα κατά του πολέμου, στη συνέχεια μου έγινε κατανοητό ότι θα ήταν προτιμότερο να μην επιστρέψω στη Ρωσία», συνέχισε η ίδια.

Σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια, δύο επιλογές υπάρχουν, εάν αποφασίσει να επιστρέψει στη χώρα της χωρίς να οδηγηθεί στη φυλακή: «να σταματήσει να λέει ότι πρόκειται για έναν πόλεμο, ότι πρόκειται για μια τραγωδία (…)» ή «να ζητήσει συγγνώμη που δεν στήριξε τη στρατιωτική επιχείρηση».

Όμως, διαβεβαιώνει: «δεν μπορώ να αγνοήσω ό,τι βλέπω ιδίοις όμμασι (…), γνωρίζω πως δεν είμαι προδότης (…) αγαπώ βαθιά την πατρίδα μου».

Με σπουδές στη θεατρική Σχολή του Καζάν, κατόπιν στη ρωσική Ακαδημία τεχνών του θεάτρου της Μόσχας, η Τσουλπάν Χαμάτοβα ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο το 1998. Έγινε γνωστή με το Luna Papa (1999). Θεωρείται ως μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της στη Ρωσία και η καριέρα της μοιράζεται στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ