Ουγκάντα: Τουλάχιστον 63 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα – Δύο λεωφορεία συγκρούστηκαν μετωπικά

Πηγή: Χ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην Ουγκάντα, όταν δύο λεωφορεία συγκρούστηκαν μετωπικά.
  • Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον αυτοκινητόδρομο Καμπάλα-Γκούλου, έναν από τους πιο πολυσύχναστους της χώρας.
  • Οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι η σύγκρουση προκλήθηκε καθώς και τα δύο λεωφορεία επιχείρησαν να προσπεράσουν άλλα οχήματα.

Τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο λεωφορεία σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους αυτοκινητοδρόμους της Ουγκάντας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 63 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα Καμπάλα και την πόλη Γκούλου στα βόρεια της χώρας.


Οι αρχικές έρευνες υποδηλώνουν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε όταν δύο λεωφορεία προερχόμενα από αντίθετες κατευθύνσεις επιχείρησαν να προσπεράσουν άλλα οχήματα – ένα φορτηγό και ένα όχημα τύπου SUV.


«Στην πορεία και τα δύο λεωφορεία συγκρούστηκαν μετωπικά στη διάρκεια ελιγμών για να προσπεράσουν», ανέφερε στο Χ η Αστυνομική Δύναμη της Ουγκάντας και πρόσθεσε ότι «63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όλοι επιβάτες των οχημάτων που ενεπλάκησαν» στο τροχαίο δυστύχημα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ