Όπλα και πυρομαχικά εντόπισε η αστυνομία στο σπίτι του Αλέν Ντελόν – Τα παιδιά του είχαν κάνει το ακίνητο «Άγρια Δύση»

Περισσότερες από 3.000 σφαίρες και 72 πυροβόλα όπλα βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του Αλέν Ντελόν, στο Douchy, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ακριβή καταμέτρηση που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η εισαγγελία του Montargis.

Οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι ο ηθοποιός, ηλικίας 88 ετών και σοβαρά άρρωστος, “δεν είχε καμία άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου”. Έχει ξεκινήσει έρευνα για την παράνομη αποθήκευση, απόκτηση και κατοχή όπλων κατηγορίας Α, Β και Γ. Αυτό συμβαίνει με φόντο την ένταση μεταξύ των παιδιών του Alain Delon. σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.

Η ιδιοκτησία του Αλέν Ντελόν στο Douchy.
Η ιδιοκτησία του Αλέν Ντελόν στο Douchy (Φωτό: © LP/Jean-Baptiste Quentin Douchy).

Γιατί πραγματοποιήθηκε έρευνα;

Στις 8 Φεβρουαρίου, η εισαγγελία της Μονταργκί έλαβε “μια έκθεση από τον δικαστή κηδεμονίας που ανέφερε ότι ο Αλέν Ντελόν είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο”, εξήγησε ο εισαγγελέας της Μονταργκί, Jean-Cédric Gaux, σε δήλωσή του σήμερα. Από τα τέλη Ιανουαρίου, ο εξασθενημένος ηθοποιός έχει τεθεί υπό δικαστική προστασία, με έναν νομικό εκπρόσωπο υπεύθυνο για τη συνδρομή του Αλέν Ντελόν, στην ιατρική του περίθαλψη.

Μετά την αναφορά της κόρης, άρχισε προκαταρκτική έρευνα, η οποία ανατέθηκε στην ερευνητική μονάδα της Ορλεάνης”, συνέχισε ο εισαγγελέας του Montargis. Η τεταμένη κατάσταση μεταξύ των παιδιών του Αλέν Ντελόν και οι ανησυχίες για την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του ηθοποιού ώθησαν αναμφίβολα τις δικαστικές αρχές να κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν τον παραμικρό κίνδυνο.

Οι αρχικές έρευνες αποκάλυψαν ότι ο ηθοποιός “δεν είχε άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου”, τόνισε ο Jean-Cédric Gaux. Με την άδεια του δικαστή ελευθερίας και κράτησης, οι ερευνητές έκαναν έρευνα στο σπίτι του Alain Delon την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

 

Τι ακριβώς βρήκαν οι χωροφύλακες;

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι χωροφύλακες βρήκαν 72 πυροβόλα όπλα, μεταξύ των οποίων πυροβόλα όπλα κατηγορίας Α (ορισμένα πυροβόλα όπλα και πολεμικό υλικό) και Β (όπλα που χρησιμοποιούνται για αθλητική σκοποβολή και αυτά που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς) όπως και συλλεκτικά όπλα. Βρήκαν ακόμα περισσότερες από 3.000 σφαίρες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Montargis, όπως βρήκαν και ότι στο σπίτι υπήρχε σκοπευτήριο.

Το πάθος της οικογένειας Delon για τα πυροβόλα όπλα

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Elle, η Anouchka Delon, η κόρη του ηθοποιού, ανέλυσε το πάθος του πατέρα της για τα πυροβόλα όπλα, λέγοντας ότι έχει “αρκετή συλλογή” από αυτά. Η Anouchka Delon πρόσθεσε ότι όταν τα αδέλφια της βρίσκονται στο Ντούσι, “κυκλοφορούν στο σπίτι οπλισμένοι”, νομίζοντας ότι είναι “στην Άγρια Δύση”. Αυτές οι δηλώσεις κινητοποίησαν την αστυνομία.


Επίσης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Άντονι Ντελόν, του μεγαλύτερου από τα αδέλφια. Σε ένα μακροσκελές μήνυμα στον λογαριασμό του στο Instagram, αντέδρασε αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της Ανούσκα για τα πυροβόλα όπλα, στα οποία την κατηγόρησε ότι εξασκείται τους τελευταίους μήνες.

“Πέρασες το καλοκαίρι πυροβολώντας με Glocks με την αγαπημένη σου, πρώην GIGN και επικεφαλής ασφαλείας του Ντούσι, πριν τελικά πάρεις το όπλο στο σπίτι στη Γενεύη στη μνήμη του μπαμπά. Για κάποιον που μισεί τα όπλα, φάνηκες πολύ γενναία και προικισμένη σύμφωνα με τον ίδιο. Όσον αφορά εμένα, έχω σταματήσει να κουβαλάω όπλο εδώ και πολύ καιρό”, ανέφερε στην ανάρτηση του ο Άντονι Ντελόν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα όπλα από την συλλογή του Ντελόν προκαλούν προβλήματα στην οικογένεια. Το 2011,  ο Αλέν-Φαμπιέν Ντελόν, το μικρότερο παιδί του ηθοποιού, τότε ηλικίας 17 ετών, διοργάνωνε ένα πάρτι  με διάσημους προσκεκλημένους, στο διαμέρισμα του Ντελόν στη Γενεύη. Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ή ενός καυγά με ένα παλιό πιστόλι που ανήκε στον κινηματογραφικό αστέρα,  ο οποίος απουσίαζε από το σπίτι, έπεσε πυροβολισμός κι ένας κι ένας Ισπανός έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ