Όλοι στο… Πούτιν Εξπρές: Μέσα στο πολυτελές θωρακισμένο τρένο του Ρώσου ηγέτη

Νέες φωτογραφίες δείχνουν το εσωτερικό του πολυτελούς θωρακισμένου τρένου «φάντασμα» του Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ιατρική σουίτα και σαλόνι ομορφιάς. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος ηγέτης ταξιδεύει όλο και περισσότερο σιδηροδρομικώς κατά τη διάρκεια του πολέμου του εναντίον της Ουκρανίας.

Αλλά όπως όλα, έτσι και αυτό το τρένο δεν είναι συνηθισμένο. Κινείται ανάμεσα στα παλάτια του που είναι επιμελώς κρυμμένα από τους εχθρούς του. Τα δρομολόγια αλλά και οι τοποθεσίες είναι μυστικές. Τα προεδρικά βαγόνια του είναι εξοπλισμένα με χαμάμ με «φανταχτερό ντους» που περιλαμβάνει λειτουργία «αρωματικού αφρού» κόστους 3,75 εκατομμυρίων λιρών, καθώς και γυμναστήριο και σαλόνι κοσμετολογίας, αποκάλυψε το Dossier Centre.

Το τρένο έχει τα «μηχανήματα κατά της γήρανσης» του Πούτιν, καθώς και έναν αναπνευστήρα, έναν απινιδωτή και ένα μόνιτορ ασθενούς – «με άλλα λόγια – όλα όσα χρειάζεστε για ένα φορητό ER».

Πούτιν
Φωτογραφία: Dossier center
Πούτιν
Φωτογραφία: Dossier center
Πούτιν
Φωτογραφία: Dossier center
Πούτιν
Φωτογραφία: Dossier center

Όλα πληρώνονται από τους Ρώσους φορολογούμενους που δεν γνωρίζουν τίποτα γι’ αυτό, αναφέρει η έκθεση. Το θωρακισμένο τρένο – που αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε αναβάθμιση 60 εκατομμυρίων λιρών – δεν μπορεί να παρακολουθηθεί με τον τρόπο που μπορεί το αεροπλάνο του και απ’ έξω μοιάζει με άλλα τρένα που χρησιμοποιούν οι απλοί πολίτες. Το εσωτερικό του όμως είναι… μια διαφορετική ιστορία.

«Δεν είναι μια απλή πολυτέλεια, είναι μια σούπερ πολυτέλεια», είπε ο ειδικός των σιδηροδρόμων Ντμίτρι.

«Ένα ντους, μια τουαλέτα πλήρους μεγέθους, ένα τηλέφωνο, μια τεράστια τηλεόραση Panasonic, DVD και συσκευές αναπαραγωγής VHS — για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Τα πάντα είναι φινιρισμένα με φυσικό ξύλο, υπάρχουν κάποια κρατικά σύμβολα» σημειώνεται.

Η θωράκιση είναι επιπέδου III+, η οποία αντέχει σε βολές από τυφέκιο AK-47 ή SVD. Τα βαγόνια έχουν επίσης κενά για τα ανταποδοτικά πυρά. Μερικά δωμάτια προστατεύονται από υποκλοπές. Μια αίθουσα κοσμετολογίας διαθέτει «προστασία υλικού από τη διαρροή ακουστικών πληροφοριών».

Και το τρένο διαθέτει επίσης μια αποκλειστική ασφαλή τηλεφωνική γραμμή. Η αναβαθμισμένη έκδοση θα περιλαμβάνει έναν κινηματογράφο τρένου και ένα νέο βαγόνι υγείας – ίσως μια ένδειξη ότι η υγεία του Πούτιν δεν είναι τέλεια.

Το τρένο του Πούτιν είναι… “φάντασμα”

«Υπάρχει ένα τρένο φάντασμα στον ρωσικό σιδηρόδρομο», είπε ο Mikhail Korotkov, ένας φωτογράφος που μετανάστευσε υπό την πίεση των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Δεν μπορεί να βρεθεί σε κανένα χρονοδιάγραμμα ή δημόσια συστήματα. Τα παράθυρά του έχουν κουρτίνα, οι ατμομηχανές δεν έχουν αριθμούς και ταυτότητες… Όλα τα άλλα τακτικά τρένα φεύγουν από τις ράγες για να περάσει αυτό. Έχει ένα λογότυπο Grand Service Express στα πλάγια και οι πινακίδες δείχνουν πάντα την ίδια διαδρομή: Yevpatoria – Αγία Πετρούπολη» περιέγραψε.

Ο Πούτιν είναι γνωστός ως «Ο αρχιεπιβάτης» σε ένα τρένο που μπορεί να τον μεταφέρει στο παλάτι του Βαλντάι που μοιράζεται με την αγαπημένη του Αλίνα Καμπάεβα, ή το καταφύγιό του στο Γκελεντζίκ στην κορυφή του βράχου της Μαύρης Θάλασσας, αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών. Και τα δύο είναι εξοπλισμένα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. 

Ειδικοί σταθμοί έχουν κατασκευαστεί για βασικές τοποθεσίες του Πούτιν, συμπεριλαμβανομένης της κύριας κατοικίας του στην περιοχή της Μόσχας Novo-Ogaryovo.

Οι ερευνητές του Dossier Center εξέτασαν 25.000 σελίδες τεκμηρίωσης για να δημιουργήσουν συνδέσμους με την κατασκευή του τρένου και τη συντήρησή του.

Ταξιδεύει με 100 μίλια την ώρα, αλλά όχι πιο γρήγορα λόγω του βάρους της πανοπλίας του. Μερικά βαγόνια ζυγίζουν 100 τόνους. Η αναβαθμισμένη έκδοση αναμένεται να είναι ταχύτερη, έως και 124 μίλια την ώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ