Οι Ταλιμπάν απάντησαν στον πρίγκιπα Χάρι: Οι άνθρωποι που σκότωσες δεν ήταν πιόνια σκακιού, αλλά οικογενειάρχες

Η αποκάλυψη του πρίγκιπα Χάρι πως σκότωσε 25 μαχητές των Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Αφγανιστάν προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Μέσω ανάρτησης στο Twitter, ο Anas Ηaqqani, ανώτατος αξιωματούχος των Ταλιμπάν, έγραψε πως οι άνθρωποι τους οποίους σκότωσε ο πρίγκιπας Χάρι δεν ήταν απλά πιόνια σκακιού, αλλά οικογενειάρχες που περίμεναν να τελειώσει ο πόλεμος και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η ανάρτηση:

«Κύριε Χάρι, αυτοί οι άνθρωποι που σκότωσες δεν είναι απλά πιόνια σκακιού, αλλά ήταν άνθρωποι και είχαν οικογένειες που περίμεναν να γυρίσουν πίσω από τον πόλεμο», ανέφερε σε πρώτη φάση προσθέτοντας: «Μεταξύ των ανθρώπων που δολοφόνησαν Αφγανούς, λίγοι είναι αυτοί που έχουν παραδεχθεί τα εγκλήματα πολέμου τους»

Ο δούκας του Σάσσεξ αναφερόμενος στους Ταλιμπάν ανέφερε ότι «δεν τους θεωρούσε ανθρώπους αλλά πιόνια σκακιού που κατάφερνε να εξολοθρεύσει από τη σκακιέρα». Αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την οποία μίλησε ανοιχτά για τον αριθμό των Ταλιμπάν που σκότωσε, όσο υπηρετούσε στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν.

«Απειλή για την ασφάλεια»

Ένας πρώην διοικητής του βρετανικού στρατού στο Αφγανιστάν είπε ότι οι ισχυρισμοί του πρίγκιπα Χάρι ότι σκότωσε 25 μαχητές Ταλιμπάν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την ασφάλεια των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης.

Ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ πιστεύει επίσης ότι τα σχόλια του Χάρι έχουν «υπονομεύσει» τη θετική δουλειά που έκανε ενώ βρισκόταν στον στρατό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ