Οδοντίατρος έκανε παράνομες πλαστικές επεμβάσεις και πετσόκοψε τους ασθενείς της – Φρικτές εικόνες

Συνελήφθη μία οδοντίατρος στη Βραζιλία η οποία κατηγορείται ότι προκάλεσε τρομακτικούς τραυματισμούς σε ασθενείς κατά τη διάρκεια παράνομων αισθητικών επεμβάσεων .

Η Hellen Kacia Matias da Silva, 30 ετών, συνελήφθη έπειτα από ισχυρισμούς ότι σχεδόν έβγαλε τα μάτια και έκοψε τον λαιμό φερόμενων θυμάτων της εκτελώντας απαγορευμένες χειρουργικές επεμβάσεις,  με το «δόλωμα» της χαμηλής τιμής.

Η αστυνομία συνέλαβε την ντα Σίλβα – η οποία ονομάστηκε «η χειρότερη χειρουργός του κόσμου» – στις 30 Ιανουαρίου, αφού δεκάδες θύματα περιέγραψαν τη φρίκη που έζησαν λόγω των αποτυχημένων χειρουργικών επεμβάσεων, με τα πρόσωπά τους να είναι σχεδόν ακρωτηριασμένα.

Φρικτές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μια ασθενή με μια μολυσμένη πληγή κάτω από το μάτι της και μία άλλη ασθενή – θύμα να έχει τεράστια άνισα ράμματα κάτω από το σαγόνι της, αφού ο λαιμός της κόπηκε. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν το μάγουλο μιας γυναίκας που φαίνεται να σαπίζει από μια λοίμωξη λόγω αποτυχημένου λίφτινγκ.

Η αστυνομία και οι εισαγγελείς λένε ότι η ντα Σίλβα και τρεις άλλοι οδοντίατροι πραγματοποιούσαν αισθητικές επεμβάσεις οι οποίες νόμιμα μπορούν να γίνουν μόνο από ειδικευμένους χειρουργούς.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η da Silva διαφήμιζε ανοιχτά στο Facebook και το Instagram, την παροχή αισθητικών επεμβάσεων και παρέσυρε τους ασθενείς – θύματά της προσφέροντας λίφτινγκ προσώπου, πλαστική μύτης και ανόρθωση ματιών σε τιμές ευκαιρίας.

Οι εισαγγελείς λένε ότι τα θύματα της ανέρχονται σε τουλάχιστον 40 και αναμένουν ακόμα περισσότερα να εμφανιστούν στις αρχές. «Η έρευνα έδειξε ότι η οδοντίατρος και τρεις ακόμα συνάδελφοί της πραγματοποίησαν διαδικασίες που απαγορεύονταν ρητά από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Οδοντιατρικής», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωσή της και πρόσθεσε πως «οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις προσφέρθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των οδοντιάτρων σε τιμές χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς».

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η οδοντίατρος πουλούσε απροκάλυπτα τις προσφορές για χειρουργικές επεμβάσεις στο Instagram της, το οποίο έχει περισσότερους από 650.000 ακόλουθους.

«Επιπλέον, προσέφερε μαθήματα για άλλους επαγγελματίες υγείας για να εκτελέσουν τέτοιες χειρουργικές επεμβάσεις υπό την “επίβλεψή” της», σημειώνει η αστυνομία.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντέμπορα Μέλο δήλωσε ότι τα αρχεία του κινητού τηλεφώνου της ντα Σίλβα αποκάλυψαν δεκάδες καταγγελίες από τρομοκρατημένους ασθενείς.

Μία ασθενής έκανε λόγο για μια τεράστια ουλή γύρω από μια τρύπα στη μύτη της που δεν έχει επουλωθεί, ενώ μία άλλη περιέγραψε την απελπισία που ένιωθε λόγω έντονου πόνου στα μάτια της.

Σε κάθε περίπτωση, η ντα Σίλβα αρνείται τις καταγγελίες λέγοντας ότι η ασθενής δεν είχε ακολουθήσει τις οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας, ανέφεραν οι αστυνομικοί.

Η Mέλο είπε πως παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα ώστε να εκτελέσει μία χειρουργική επέμβαση, εκπαίδευσε άλλους ανθρώπους για να κάνουν τις ίδιες ιατρικές διαδικασίες.

Είπε: «Με άλλα λόγια, εκτός από την προώθηση διαδικασιών που δεν είναι εγκεκριμένες, έχει διδάξει και άλλους επαγγελματίες πώς να εκτελούν τις ίδιες διαδικασίες».

Η αστυνομία έχει συλλέξει καταθέσεις από 13 θύματα, καθώς και καταθέσεις από πρώην υπαλλήλους στο χειρουργείο, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι άλλοι τρεις οδοντίατροι που ερευνώνται από την αστυνομία κατονομάζονται ως Humberto Lino de Andrade, Ana Clara Franco και Igor Leonardo Soares Nascimento. Και οι τέσσερις οδοντίατροι τέθηκαν προσωρινά σε διαθεσιμότητα και ανακλήθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ