Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε διαπραγματεύσεις

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

“Θα ήθελα να απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να σταματήσουμε τους θανάτους” είπε σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

“Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλά μία εισβολή, αλλά η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης” τόνισε  ο Ζελένσκι.

“Ενάντια στην ενότητα της Ευρώπης. Ενάντια στα απλά ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη. Ενάντια σε όλους τους κανόνες συνύπαρξης στην ήπειρο. Ενάντια στο γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά κράτη αρνούνται να διχάσουν, να χωρίσουν τα σύνορα με τη βία”, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι καλεί τους Ευρωπαίους με πολεμική εμπειρία στην Ουκρανία για να υπερασπισθούν την Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε την Ευρώπη να ενεργήσει πιο γρήγορα και αποφασιστικά στην επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία κατηγορώντας τους δυτικούς συμμάχους ότι πολιτικολογούν καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις της Μόσχας προελαύνουν προς το Κίεβο. «Η Ευρώπη έχει αρκετή ισχύ για να σταματήσει αυτήν την επίθεση», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι όλα, από την απαγόρευση της εισόδου των Ρώσων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τον αποκλεισμό από το SWIFT και ένα πετρελαϊκό εμπάργκο, πρέπει να βρεθούν στο τραπέζι.

Επίσης, ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους Ευρωπαίους που έχουν πολεμική εμπειρία να μεταβούν στην Ουκρανία για να απωθήσουν την εισβολή του ρωσικού στρατού.

«Αν έχετε εμπειρία στην μάχη (…) μπορείτε να έρθετε στην χώρα μας για να υπερασπισθείτε την Ευρώπη», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.  «Μπορείτε ακόμη να σταματήσετε αυτήν την επίθεση. Πρέπει να ενεργήσετε με ταχύτητα», είπε.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο σύμβουλος της προεδρίας είχε δηλώσει στο Reuters μέσω γραπτού μηνύματος «Εάν οι συνομιλίες είναι δυνατές, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Εάν στη Μόσχα πουν ότι θέλουν συνομιλίες, και για το ουδέτερο καθεστώς, δεν το φοβόμαστε αυτό». «Μπορούμε να μιλήσουμε και γι’ αυτό», είπε στο Reuters ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, τονίζοντας ότι «η ετοιμότητά μας για διάλογο εντάσσεται στη συνεχή μιας επιδίωξη για ειρήνη».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ