Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλυψε την κόρη του με σπάνια κοινή εμφάνιση

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε με τη μικρή του κόρη δημόσια για πρώτη φορά, επιβεβαιώνοντας τις φημολογούμενες αναφορές για την ύπαρξή της.

Το κορίτσι, που πιστεύεται ότι ονομάζεται Kim Chu-ae, πήγε μαζί του σε μια επιθεώρηση για την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου την Παρασκευή.

Πιασμένοι χέρι-χέρι απαθανατίστηκαν από φωτογράφο κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η οποία καταδικάστηκε από τις ΗΠΑ.

Ο Κιμ ηγείται ενός από τα πιο μυστικοπαθή κράτη του κόσμου και πολύ λίγα είναι γνωστά για την προσωπική του ζωή.

Αρκετές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, που δείχνουν τους δύο να κρατιούνται χέρι-χέρι ενώ συνομιλούν, να μιλούν με αξιωματούχους, να επιθεωρούν πυραύλους και να παρακολουθούν την εκτόξευση από ένα κατάστρωμα παρακολούθησης.

Η αποκάλυψη της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών αναλυτών ίσως περισσότερο από τα νέα ότι εκτόξευσε επιτυχώς τον πιο ισχυρό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, που πιστεύεται ότι είναι ικανός να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γιατί; Επειδή λέει τόσα πολλά για το μέλλον του καθεστώτος και του προγράμματος πυρηνικών όπλων του. Ή τουλάχιστον, εγείρει μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Τα τρία ερωτήματα για το timing

  1. Πρώτον, σημαίνει αυτό ότι έχει επιλεγεί ως διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ουν και ότι μια μέρα θα διευθύνει τη Βόρεια Κορέα; Πολύ πιθανό. Αυτή είναι μια οικογενειακή δυναστεία, που σημαίνει ότι ο Κιμ θα θέλει ένα από τα παιδιά του να αναλάβει τα ηνία.
  2. Δεύτερον, γιατί να την αποκαλύψει τώρα; Είναι ακόμα πολύ μικρή. Εάν την προετοιμάζει να αναλάβει, θα μπορούσε αυτό να σημαίνει ότι ο 38χρονος αρχηγός έχει προβλήματα υγείας; Η υγεία του αποτελεί αντικείμενο πολλών εικασιών, καθώς θεωρείται ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη σταθερότητα του καθεστώτος.
  3. Και τρίτον, τι λέει αυτό για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας;
Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την σύζυγο και την κόρη τους

Το να την αποκαλύψει σε μια τόσο σημαντική παρουσίαση υποδηλώνει ότι μια μέρα θα παίξει ρόλο στην ανάπτυξη των όπλων της χώρας. Πρόσφατα ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει, σε καμία περίπτωση, τα πυρηνικά του όπλα. Αυτός είναι ένας τρόπος να δείξει στον κόσμο τα πυρηνικά του είναι εδώ για να μείνουν, μέχρι την επόμενη γενιά.

Ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός στη Βόρεια Κορέα από το Κέντρο Stimson στην Ουάσιγκτον, είπε ότι πιστεύει ότι η Τσου-άε ήταν ηλικίας μεταξύ 12 και 13 ετών.

Είπε ότι η δημόσια εμφάνιση θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του κ. Κιμ να δείξει «ότι η τέταρτη γενιά της διαδοχής της εξουσίας πρόκειται να περάσει μέσα από τη γραμμή μου». Τον Σεπτέμβριο, αρκετοί ειδικοί στη Βόρεια Κορέα ανέφεραν ότι η Τσου-άε εμφανίστηκε σε βίντεο στους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της χώρας.

Αλλά αυτό ήταν εικασίες και η ηγεσία της Βόρειας Κορέας δεν επιβεβαίωσε ότι ήταν πράγματι η κόρη του ηγέτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ