Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι οπαδός της Λίβερπουλ

Σύμφωνα με το Guinness World Records, ο γηραιότερος άνδρας από την Αγγλία, είναι ο 111χρονος Scouser John Alfred Tinniswood  (Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ) και είναι οπαδός της Λίβερπουλ.

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στη χώρα

Με περισσότερα από 111 χρόνια και 223 ημέρες στην πλάτη του ο Tinniswood, κάτοικος του Southport, έχει πάρει τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο μετά τον θάνατο του 114χρονου Juan Vicente Perez από τη Βενεζουέλα.

Ο Tinniswood γεννήθηκε το 1912, μόλις 20 χρόνια μετά την ίδρυση της Liverpool από τον John Houlding, και εξακολουθεί να ζει στο Merseyside σε έναν οίκο ευγηρίας στο Southport.

Πέθανε σε ηλικία 114 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Είχε 41 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 12 τρισέγγονα

Οπαδός της Λίβερπουλ

Εκτός από τους δύο πρώτους τίτλους του πρωταθλήματος, έχει δει κάθε σημαντική νίκη που έχει κατακτήσει ποτέ η Λίβερπουλ. Συνολικά, πρόκειται για 45 κύπελλα που έχει σηκώσει η Λίβερπουλ, συμπεριλαμβανομένων και των οκτώ επιτυχιών του Κυπέλλου Αγγλίας .

Από τότε που έκλεισε τα 100 το 2012, λάμβανε μια κάρτα γενεθλίων κάθε χρόνο από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν νεότερη κατά σχεδόν 14 χρόνια. Δίνοντας συμβουλές για τις νεότερες γενιές, είπε: «Να κάνετε πάντα ό,τι καλύτερο μπορείτε, είτε μαθαίνετε κάτι είτε διδάσκετε κάποιον. Δώσε ό,τι έχεις. Διαφορετικά, δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς».

Είπε ότι τρώει κάθε Παρασκευή για δείπνο ψάρι με πατάτες, στο σπίτι, προσθέτοντας: «Τρώω ό,τι μου δίνουν, όπως και όλοι οι άλλοι. Δεν έχω ειδική διατροφή. Αν πίνεις πολύ ή τρως πάρα πολύ ή περπατάς πολύ, αν κάνεις πάρα πολύ οτιδήποτε, θα υποφέρεις τελικά».

Έζησε και τους δύο παγκόσμιους πολέμους και είναι ο γηραιότερος επιζών άνδρας βετεράνος στον κόσμο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς εργάστηκε σε διοικητικό ρόλο για το Army Pay Corps. Εκτός από τους λογαριασμούς και τον έλεγχο, η δουλειά του περιελάμβανε υλικοτεχνικά καθήκοντα όπως ο εντοπισμός των εγκλωβισμένων στρατιωτών και η οργάνωση προμηθειών τροφίμων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ