Ντόναλντ Τραμπ: Η εταιρεία ακινήτων του κρίθηκε ένοχη για φορολογικές απάτες

Η εταιρεία ακινήτων της οικογένειας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχη για φορολογικά εγκλήματα.

Ο Οργανισμός Τραμπ καταδικάστηκε για όλες τις κατηγορίες την Τρίτη, μετά από δύο ημέρες διαβουλεύσεων των ενόρκων στη Νέα Υόρκη.

Η επιχείρηση εφέρει το ίδιο όνομα με τον πρώην πρόεδρο, αλλά ούτε ο Τραμπ ούτε τα μέλη της οικογένειάς του δικάστηκαν προσωπικά.

Η εταιρεία καταδικάστηκε για τον πλουτισμό των κορυφαίων στελεχών της, με εξωλογιστικές παροχές για περισσότερο από μια δεκαετία.

Τα μη φορολογημένα προνόμια περιλάμβαναν πολυτελή αυτοκίνητα και δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, δήλωσαν οι εισαγγελείς, τα οποία αντιστάθμιζαν τους χαμηλότερους μισθούς και συνεπώς μείωναν το ποσό του φόρου που έπρεπε να καταβάλει η επιχείρηση.

Η εταιρεία αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόστιμο ύψους περίπου 1,6 εκατ. δολαρίων (1,3 εκατ. λιρών) και ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξασφάλιση δανείων και χρηματοδοτήσεων στο μέλλον.

Ο Τραμπ επέκρινε τη δίκη ως πολιτικά υποκινούμενη. Επιτέθηκε επίσης κατά του επί μακρόν υπηρετούντος πρώην Οικονομικού Διευθυντή του, Άλεν Βάισελμπεργκ, αφότου δήλωσε ένοχος τον Αύγουστο και κατέθεσε εναντίον της επιχείρησης.

Ένας δικηγόρος της εταιρείας, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Οργανισμό Τραμπ – ο οποίος διαχειρίζεται ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα σε όλο τον κόσμο – ότι είχε μια «κουλτούρα απάτης και εξαπάτησης» κατά τη διάρκεια της δίκης των έξι εβδομάδων.

Είπαν ότι λειτουργούσε ένα σύστημα που επέτρεπε σε ορισμένα στελέχη να «μικραίνουν τις αμοιβές τους», ώστε οι φόροι τους «να είναι σημαντικά λιγότεροι από τα ποσά που θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ