Νίκαια: Η Ευρώπη εκφράζει την αλληλεγγύη της μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση

Σύσσωμοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους και τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον γαλλικό λαό μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, αυτήν τη φορά, όπου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι, και μια γυναίκα φέρεται να αποκεφαλίστηκε στον καθεδρικό ναό της Παναγίας.

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εξέφρασε τη λύπη του για την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, τονίζοντας ότι η ΕΕ έχει καθήκον να σταθεί «ενάντια στη βία και σε αυτούς “που επιδιώκουν να υποκινήσουν και να διαδώσουν μίσος”: “Είμαι πολύ σοκαρισμένος και λυπημένος από την είδηση για την τρομερή επίθεση στη Νίκαια. Αυτός ο πόνος γίνεται αισθητός από όλους μας στην Ευρώπη. Έχουμε καθήκον να σταθούμε μαζί ενάντια στη βία και σε εκείνους που επιδιώκουν να υποκινήσουν και να διαδώσουν μίσος”.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επίσης με ανάρτησή της στο twitter καταδίκασε την επίθεση εκφράζοντας την ολόψυχη υποστήριξή της στη Γαλλία: “Καταδικάζω τη φριχτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φριχτής πράξης. Ολόκληρη η Ευρώπη στέκεται αλληλέγγυα με τη Γαλλία. Θα παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στα γαλλικά στο Twitter, σημειώνοντας ότι είναι “βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια” εκφράζοντας παράλληλα “απόλυτη αλληλεγγύη προς τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι”.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την ειδεχθή επίθεση στη Νίκαια: “Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή επίθεση στη Νίκαια. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας. Είμαστε ενωμένοι ενάντια στη βία και το μίσος”.

Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στη Γαλλία μετά τη βάρβαρη επίθεση. Ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε εκ μέρους της σε ανάρτησή του στο twitter: “Kαγκελάριος Μέρκελ: Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένη από τους ψυχρούς φόνους στην εκκλησία της Νίκαιας. Οι σκέψεις μου είναι με τους συγγενείς των νεκρών και τους τραυματίες. Η αλληλεγγύη της Γερμανίας προσφέρεται στο γαλλικό έθνος αυτές τις δύσκολες ώρες”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με ανάρτησή του στα αγγλικά και τα γαλλικά δήλωσε τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια σημειώνοντας: “Με θλίβει να ακούω την είδηση για τη βάρβαρη επίθεση στον καθεδρικό της Παναγίας στη Νίκαια. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους και η Μεγάλη Βρετανία στέκεται σταθερά με τη Γαλλία ενάντια στην τρομοκρατία και τη μισαλλοδοξία”.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, επίσης, καταδίκασε “την άθλια επίθεση” σημειώνοντας σε ανάρτησή του στο twitter: “Η άθλια επίθεση στον Καθεδρικό της Νίκαιας δεν θα κλονίσει το κοινό μέτωπο υπεράσπισης των αξιών της ελευθερίας και της ειρήνης. Οι πεποιθήσεις μας είναι ισχυρότερες από τον φανατισμό, το μίσος και την τρομοκρατία. Είμαστε κοντά στους Γάλλους αδελφούς μας, είμαστε ενωμένοι”.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να δολοφονούνται άνθρωποι, αλλά είναι και λάθος να προσβάλλει κάποιος τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών.Πηγή φωτό: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ