Φρίκη στη Γαλλία: Αποκεφάλισαν γυναίκα στη Νίκαια – Τρεις οι νεκροί από την επίθεση σε εκκλησία

Τρόμος στη Γαλλία έπειτα από νέα επίθεση με μαχαίρι σήμερα το πρωί μέσα σε εκκλησία στη Νίκαια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, τρεις άνθρωποι είναι νεκροί εκ των οποίων μία γυναίκα είναι αποκεφαλισμένη. Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση “Αλάχου Άκμπαρ” συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι η νέα επίθεση σημειώνεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι.

 Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και είπε στους αστυνομικούς ότι ονομάζεται Μπραχίμ και είναι 25 ετών. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Point, ακόμα δεν έχει τεκμηριωθεί επισήμως η ταυτότητά του. Ο δράστης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας ότι έδρασε μόνος του και περιγράφοντας τα όσα έγιναν χωρίς λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την Le Parisien, ο δράστης, μιλούσε αραβικά. Η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Από την επίθεση με μαχαίρι έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος της. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

Η Γαλλία αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο επίπεδο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Στο σημείο της επίθεσης έφτασε και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Η ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο γαλλικό κοινοβούλιο στο Παρίσι, επίσης ανέφερε “αποκεφαλισμό” στη διάρκεια της επίθεσης. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στο Twitter “τρομοκρατική” την επίθεση.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα. Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία έφτασε αμέσως στο σημείο καθώς κάποιος πρόλαβε να πατήσει το κουμπί έκτακτης ανάγκης. “Ο ύποπτος ως δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, είναι ζωντανός”, δήλωσε ο δήμαρχος στους δημοσιογράφους. “Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα η Γαλλία να απαλλαγεί από τους ειρηνικούς νόμους προκειμένου να ξεριζώσει από το έδαφός της μια και καλή τον ισλαμοφασισμό”, σχολίασε.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ανέφερε ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται ακόμη από την πρόσφατη δολοφονία δι’ αποκεφαλισμού του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής.

Νέος συναγερμός στη Γαλλία: Άνδρας απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς και φώναζε “Αλλάχου Ακμπάρ”

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ένας άνδρας στην Αβινιόν της Γαλλίας, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει περαστικούς με ένα μαχαίρι ενώ φώναζε “Αλάχου Άκμπαρ”, μετέδωσε το γαλλικό Europe 1. Άλλες πληροφορίες της εφημερίδα Figaro αναφέρουν ότι ο δράστης απείλησε με όπλο αστυνομικούς που έκαναν περιπολία, οι οποίοι άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Η επίθεση αυτή στην περιοχή Montfavet της Αβινιόν έρχεται δύο ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στην εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλία, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ