Νετανιάχου: Αποκάλυψε τους στόχους του ισραηλινού στρατού – Νεκρός κι άλλος όμηρος σε αποτυχημένη επιχείρηση

Η συνοριακή ζώνη ανάμεσα στην Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο, γνωστή ως «Philadelphi Corridor», πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου κάνοντας παράλληλα την πρόβλεψη ότι ο πόλεμος στην Γάζα και σε άλλα μέτωπα θα διαρκέσει πολλούς ακόμη μήνες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση, καθώς ο πόλεμος κατά της Χαμάς βρίσκεται στην 13η εβδομάδα και έχει πυροδοτήσει την βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και επιθέσεις από συμμαχικές οργανώσεις του Ιράν στον Λίβανο, την Συρία, στην Υεμένη και στο Ιράκ.

«Ο Philadelphi Corridor – ή, για να το πούμε πιο σωστά, το νότιο σημείο αποκλεισμού – πρέπει να βρίσκεται στα χέρια μας. Πρέπει να κλείσει. Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση δεν θα διασφαλίσει την αποστρατιωτικοποίηση που επιδιώκουμε», είπε.

«Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα. Η επίτευξη της νίκης θα απαιτήσει χρόνο. Όπως έχει πει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο πόλεμος θα συνεχισθεί για πολλούς ακόμη μήνες», είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Και σε μία ευθεία απειλή προς την Τεχεράνη πρόσθεσε: «Αν η (λιβανική σιιτική οργάνωση) Χεζμπολάχ κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που δεν έχει καν ονειρευτεί, το ίδιο ισχύει και για το Ιράν».

Νεκρός κι άλλος όμηρος σε αποτυχημένη επιχείρηση του στρατού

Η ένοπλη πτέρυγα του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLF) ανακοίνωσε ότι ισραηλινός στρατιώτης που κρατείτο όμηρος σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, μετά από αποτυχημένη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού για την απελευθέρωσή του.

Σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Araby, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αμπού Άλι Μουστάφα δηλώνει ότι η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε έπειτα από αποτυχημένη προσπάθεια ισραηλινών κομάντο, για την απελευθέρωση του στρατιώτη.

Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε στοιχεία για την ισραηλινή τοποθεσία όπου συνελήφθη ο στρατιώτης, ούτε για τον τόπο όπου κρατείτο στην Λωρίδα της Γάζας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ