Νέο δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: Αν πέσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα κυνηγήσει χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης

Νέο δραματικό μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ μαίνονται οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

Εάν πέσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα κυνηγήσει χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι θέλει να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι ο “μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος” μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, είπε. “Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν (…) γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος”, δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως εξήγησε, είναι “ανοιχτός” και “έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις” του Ρώσου προέδρου.

“Συνεχίζουμε όρθιοι”

Νωρίτερα, το CNN μετέδιδε ότι ο Ζελένσκι τόνισε στην τελευταία ομιλία του στο Facebook ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να αμύνεται έναντι των ρωσικών στρατευμάτων που εισβάλλουν σε πόλεις-κλειδιά μια εβδομάδα μετά την έναρξη της εισβολής.

Οι πρώτες ώρες και ημέρες του πολέμου πλήρους κλίμακας ήταν πραγματικά δύσκολε, είπε, αλλά οι Ουκρανοί ήταν “ενωμένοι, και επομένως ισχυροί, και ως εκ τούτου επιμείναμε. Και έτσι θα συνεχιστεί. Συνεχίζουμε όρθιοι”, είπε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το CNN.

“Όλες οι γραμμές της άμυνάς μας διατηρούνται. Ο εχθρός δεν έχει επιτυχία σε καμία από τις στρατηγικές κατευθύνσεις”, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα “αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική”. “Οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας είναι μια ομολογία ότι απέτυχαν να κάνουν κάτι σημαντικό στη γη μας”, πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει κατά της εισβολής του Βλαντίμιρ Πούτιν όπως έκανε με “άλλο έναν ιό, μια άλλη ασθένεια”, δηλαδή τον Covid-19. “Οι πρώτες εβδομάδες του αγώνα ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Αλλά ήμασταν ενωμένοι, άρα δυνατοί, και ως εκ τούτου επιμείναμε”, πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ