Νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ

Νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη από βόμβες και πυροβολισμούς σε ολόκληρο το Ιράκ, ενώ ένα κυβερνητικό κομβόι δέχτηκε επίθεση, με αποτέλεσμα ένας ανώτερος πολιτικός να κατηγορήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας για αμέλεια.

Η πιο θανατηφόρα εκ των επιθέσεων έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Κουτ, νότια της Βαγδάτης, όταν μία βόμβα εξερράγη σε λεωφορείο, το οποίο μετέφερε σιίτες κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα 8 εξ αυτών να χάσουν τη ζωή τους.

Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν όταν αντάρτες άνοιξαν πυρ κατά ενός σημείου ελέγχου στο Μπαϊτζί, βόρεια της πρωτεύουσας.

Έξι σωματοφύλακες του προέδρου του κοινοβουλίου τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα σταθμευμένο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη τη στιγμή που η συνοδεία ασφαλείας πέρασε από μπροστά με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Μοσούλης. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν η επίθεση είχε ως στόχο τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Οσάμα αλ-Νουτζαίφ. Το γραφείο του εξέδωσε ανακοίνωση επικρίνοντας την χαλαρή ασφάλεια και προειδοποιώντας ότι η Μοσούλη θα μπορούσε να πέσει υπό τον έλεγχο των «τρομοκρατών».

«Η συνεχιζόμενη απροθυμία, η αμέλεια, οι παραβάσεις από τις τάξεις των υπηρεσιών ασφαλείας και η αδυναμία τους να προστατεύσουν τους πολίτες, ιδιαίτερα σε περιοχές της Μοσούλης, νότια της Μοσούλης και της εθνικής οδού μεταξύ Μοσούλης και Βαγδάτης, σημαίνει ότι η πόλη θα πέσει στον έλεγχο τρομοκρατών και δολοφόνων», δήλωσε.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βιαιοπραγίες εφέτος σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης Iraq Body Count.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ