Νέα Υόρκη: Η στιγμή της σύλληψης του serial killer του Λονγκ Άιλαντ

Ο serial killer του Gilgo Beach, Rex Heuermann, καταγράφηκε σε βίντεο να κάνει μια βόλτα σε ένα πεζοδρόμιο στο Midtown, λίγες στιγμές πριν εισέλθουν αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα για να τον συλλάβουν. Ο Heuermann, 59 ετών, φαινόταν να αγνοεί την αστυνομική επιχείρηση καθώς προχωρούσε, με μια τσάντα κρεμασμένη στον ώμο του.

ΗΠΑ: Είναι αυτός ο serial killer του Λονγκ Άιλαντ; 59χρονος αρχιτέκτονας συνελήφθη ως ύποπτος – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξαφνικά διακρίνονται αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα να περπατούν μπροστά, στη συνέχεια να περικυκλώνουν τον αρχιτέκτονα και να τον κρατούν, σύμφωνα με πλάνα που εξασφάλισε το WABC.

Η σύλληψη του κατά συρροή δολοφόνου έγινε κοντά στο γραφείο του Heuermann στην πέμπτη λεωφόρο την Πέμπτη (13/7) το βράδυ. Ο Heuermann εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή (14/7)  το απόγευμα και δήλωσε αθώος σε τρεις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με τον θάνατο τριών γυναικών πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.

Ήταν ανέκφραστος στο δικαστήριο, σαν να μην έχει συναισθήματα, ανέφεραν οι δημοσιογράφοι, ενώ εξετάζεται και μια τέταρτη δολοφονία.

Συνελήφθη αφού το DNA που βρέθηκε στα μαλλιά της δολοφονημένης, Μέγκαν Γουάτερμαν ταίριαζε με αυτό του 59χρονου. Το δείγμα από το DNA του serial killer ελήφθη από τους ερευνητές από μια πεταμένη κρούστα πίτσας τον Ιανουάριο.

Κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι του serial killer

Οι ερευνητές έφτασαν στο σπίτι του στο ερημικό πάρκο Massapequa το Σάββατο, αναζητώντας στοιχεία στην ερειπωμένη αυλή.

Πλάνα από drone έδειξαν τους αστυνομικούς να περνούν από τη μικροσκοπική αυλή του σπιτιού για πρόσθετα στοιχεία. Μια γυναίκα από το Long Island αποκάλυψε την Παρασκευή ότι είχε μια ανησυχητική  συνάντηση με τον Heuermann  νωρίτερα αυτό το μήνα σε ένα πάρκο – και ότι ήταν τόσο ταραγμένη που υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία.

Το χρονικό της υπόθεσης με τον serial killer του Λονγκ Άιλαντ

Συνολικά 11 πτώματα βρέθηκαν σε ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου στην κομητεία Suffolk, ενώ η αστυνομία πραγματοποιούσε έρευνες κατά μήκος του Ocean Parkway για την Shannan Gilbert, μία 24χρονη ιερόδουλη που εξαφανίστηκε καθώς έφευγε από το σπίτι ενός πελάτη στο Oak Beach.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν τα λείψανα της 24χρονης Melissa Barthelemy στις 11 Δεκεμβρίου 2010. Δύο ημέρες αργότερα, ανακαλύφθηκαν ακόμη τρία πτώματα, αυτά της 22χρονης Megan Waterman, της 27χρονης Amber Lynn Costello, και της 25χρονης Maureen Brainard-Barnes. Και τα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν τυλιγμένα σε λινάτσα.

Τον Μάρτιο του 2011, κάποια λείψανα της Jessica Taylor βρέθηκαν κατά μήκος του Ocean Parkway. Οκτώ χρόνια νωρίτερα, το 2003, λείψανα της Taylor είχαν βρεθεί στο Manorville, μια πόλη στην κομητεία Suffolk. Τον Απρίλιο του 2011, η αστυνομία ανακάλυψε τρία επιπλέον σετ λειψάνων, που ανήκαν σε ένα θηλυκό νήπιο, σε μία αγνώστου ταυτότητας κοπέλας από την Ασία και στην Valerie Mack, κάποια λείψανα της οποίας είχαν βρεθεί στο Manorville χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2000.

Δύο ακόμη πτώματα βρέθηκαν στην κομητεία Nassau. Μία άγνωστης γυναίκας της οποίας τα λείψανα είχαν προηγουμένως βρεθεί στο Fire Island το 1996 και μιας άγνωστης γυναίκας με ένα χαρακτηριστικό τατουάζ με ροδάκινα, η οποία αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν η μητέρα του θηλυκού μωρού που βρέθηκε στο Suffolk.

Τον Μάιο του 2011 η αστυνομία υπέθεσε ότι λόγω ομοιοτήτων στις υποθέσεις τους, η Valerie Mack, η Jessica Taylor και η μία άγνωστη γυναίκα μπορεί να είχαν δολοφονηθεί από έναν δεύτερο, ξεχωριστό δολοφόνο. Όμως στις 29 Νοεμβρίου 2011, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πιστεύει ότι ένα άτομο είναι υπεύθυνο και για τις δέκα δολοφονίες και ότι ο δράστης είναι σχεδόν βέβαιο ότι ζει στο Λονγκ Άιλαντ.

Τελικά η σορός της Melissa Barthelemy βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2011.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ