Ναυάγιο στην Πύλο: Περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο αλιευτικό – 14 συλλήψεις στο Πακιστάν

Περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος που ανατράπηκε την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά της Πύλου, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας στο Πακιστάν, η οποία κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους.

Πύλος: Η δράση του κυκλώματος που οδήγησε στον υγρό τάφο εκατοντάδες μετανάστες – Το προσκλητήριο στα social media και ο τζίρος εκατ. δολαρίων

Οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν προχωρήσει στην σύλληψη 14 υπόπτων σε σχέση με την φερόμενη παράνομη διακίνηση μεταναστών και η αστυνομία τόνισε ότι αναζητεί και άλλους υπόπτους.

Ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Σεχμπάζ Σαρίφ ανέφερε ότι η πακιστανική κυβέρνηση διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας υψηλού επιπέδου για το δίκτυο παράνομης εμπορίας ανθρώπων το οποίο θεωρείται ότι εμπλέκεται. Οι σημαίες ήταν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια σήμερα στο Πακιστάν, καθώς πολλοί υπήκοοι της χώρας συγκαταλέγονταν σε όσους πνίγηκαν στο ναυάγιο.

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγγενείς φώναζαν τα ονόματα των αγνοουμένων έξω από το δικαστήριο – Ξεπερνούν τους 300 οι νεκροί Πακιστανοί

Η έκθεση της αστυνομίας ανέφερε ότι ένας από τους συλληφθέντες ομολόγησε ότι έστειλε τρεις άνδρες στο σκάφος, το οποίο είχε χωρητικότητα 300-350 ατόμων, και είχε χρεώσει τον καθένα έως και τρία εκατομμύρια πακιστανικές ρουπίες (10.452,96 δολάρια). Η εκτίμηση ότι επέβαιναν 800 άτομα προέρχεται από τις προκαταρκτικές έρευνες, τόνισε ο αστυνομικός Ριάζ Μουγκάλ.

«Μάθαμε από δύο επιζώντες, τους συλληφθέντες ύποπτους και τις οικογένειες των πενθούντων ότι το σκάφος μετέφερε περίπου 750 έως 800 άτομα», είπε ο Μουγκάλ στο Reuters.

Ναυάγιο στην Πύλο: Τι απαντά το Λιμενικό στο δημοσίευμα του BBC

Ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν στο Πακιστάν είπε ότι ο γιος του επέβαινε στο σκάφος και είναι αγνοούμενος, τονίζει η έκθεση της αστυνομίας. Η έκθεση αναφέρει ακόμη ότι ο βασικός ύποπτος πίσω από ένα δίκτυο διακινητών που εκτείνεται στη Λιβύη, το Πακιστάν και την Ελλάδα, έχει έδρα στη Λιβύη.

Ο Μουγκάλ σημείωσε ότι τουλάχιστον 21 από αυτούς που πέθαναν την περασμένη εβδομάδα προέρχονταν από την περιοχή Κοτλί στο τμήμα της περιοχής Κασμίρ των Ιμαλαΐων που διοικείται από το Πακιστάν, από την οποία οι άνθρωποι φεύγουν με προορισμό την Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια.

Ο ανώτερος περιφερειακός αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ταχίρ Μαχμούντ, που εδρεύει στο Μουζαφαραμπάντ, πρωτεύουσα του Κασμίρ, τόνισε ότι η αστυνομία αναζητά και άλλους υπόπτους εκτός από αυτούς που έχουν συλληφθεί. Δεν διευκρίνισε πόσους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ