Ναυάγιο Τιτανικού: Αγνοείται τουριστικό υποβρύχιο

Υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τουρίστες για να δουν το ναυάγιο του Τιτανικού αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό, και οι αρχές των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει αποστολή έρευνας και διάσωσης.

Η ακτοφυλακή της Βοστώνης δήλωσε στο BBC ότι τη Δευτέρα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του υποβρύχιου σκάφους. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι, αν υπήρχαν, επέβαιναν στο υποβρύχιο τη στιγμή που χάθηκε.

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Τα ταξίδια στο ναυάγιο κοστίζουν περί τις 250.000 δολάρια. Μια κατάδυση στον Τιτανικό, συμπεριλαμβανομένης και της ανάδυσης,  διαρκεί περίπου οκτώ ώρες. Τα ταξίδια στο ναυάγιο γίνονται είτε για τουρίστες που αντέχουν να πληρώσουν το κόστος είτε για ειδικούς που θέλουν να κάνουν έρευνα.

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον πυθμένα του Ατλαντικού. Βρίσκεται περίπου 600 χιλιόμετρα (370 μίλια) μακριά από τις ακτές του Νιουφάουντλαντ του Καναδά.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό, που ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, προσέκρουσε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο πλοίο, περισσότεροι από 1.500 έχασαν τη ζωή τους.

Ο Τιτανικός έχει εξερευνηθεί εκτενώς από τότε που ανακαλύφθηκε το ναυάγιο το 1985.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ