Μυστηριώδεις θάνατοι στην αυλή του Κρεμλίνου  – Νεκρός υπουργός της Λευκορωσίας

Πέπλο μυστηρίου και πολλά ερωτήματα προκαλεί ένας νέος θάνατος στον στενό κύκλο των συμμάχων του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που έστειλε μήνυμα ενότητας του ρωσικού λαού μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner.

Μήνυμα Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε εξωτερικές πιέσεις και κυρώσεις

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι πέθανε ξαφνικά ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Λευκορωσίας, Αλεκσέι Αβραμένκο. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta μετέδωσε την είδηση αλλά δεν ανέφερε τα αίτια του θανάτου του.

Αλεκσέι Αβραμένκο
Αλεκσέι Αβραμένκο

Ο Αλεκσέι Αβραμένκο ήταν ένας από τους στενούς συμμάχους του Πούτιν και είχε υποστεί κυρώσεις. Πρόκειται για τον δεύτερο ανεξήγητο θάνατο στην κυβέρνηση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Τον περασμένο Νοέμβριο ο υπουργός Εξωτερικών, Βλαντίμιρ Μακέι έχασε την ζωή του ξαφνικά και τα αίτια δεν είναι γνωστά. Ο Βλαντίμιρ Μακέι ήταν αντίθετος με το ενδεχόμενο ο ρωσικός στρατός να χρησιμοποιήσει εδάφη της Λευκορωσίας για να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία.

Πριγκόζιν: Σχεδίαζε να απαγάγει την στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας – Τι πήγε λάθος στο σχέδιο του

Να σημειωθεί ότι από την ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανίας έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι μυστήριο αλλά και αυτοκτονίες υψηλόβαθμων στελεχών του επιχειρηματικού αλλά και του τραπεζικού τομέα της Ρωσίας.

Τον περασμένο Μάιο ο υφυπουργός Επιστημών της Ρωσίας, Πιότρ Κουτσερένκο έχασε την ζωή του αιφνίδια όταν αρρώστησε σε πτήση από την Κούβα στην Μόσχα. Η οικογένεια του ανέφερε ότι είχε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του. Ωστόσο τα διεθνή ΜΜΕ σημείωσαν ότι ήταν επικριτικός για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εξώφυλλο – φωτιά του Economist για τον Ρώσο πρόεδρο: «Η ταπείνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν»

Σύμφωνα με την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να έχει κάποια σχέση με τους θανάτους στην ρωσική ελίτ στην προσπάθεια του να κρατηθεί στην εξουσία. Η εφημερίδα Sun ανέφερε ότι ειδικοί πιστεύουν πως οι τουλάχιστον 39 θάνατοι ισχυρών προσώπων της ρωσικής κοινωνίας, όπως ολιγαρχών, τραπεζιτών, επιστημόνων και στρατηγών, μπορεί να δείχνουν το βαμμένο με αίμα χέρι του Κρεμλίνου.

Στην επικοινωνιακή αντεπίθεση ο Πούτιν

Την περασμένη Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο ένα 8χρονο κορίτσι από το Νταγκεστάν. Μάλιστα της ζήτησε να συμμετέχει στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ για να του ζητήσει ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας για την περιοχή της.

Μόλις ο υπουργός συμφώνησε να ανάψει το «πράσινο φως» ο Πούτιν είπε στο κορίτσι: «Τέλεια. Έχουμε 5 δισ. ρούβλια (55,6 εκατομμύρια δολάρια) για το Νταγκεστάν».

Η επίσκεψη της 8χρονης φαίνεται να εντάσσεται στην επικοινωνιακή αντεπίθεση του Κρεμλίνου μετά την αποτυχημένη ανταρσία της μισθοφορικής εταιρείας Wagner. Η ανταρσία ανέδειξε τις ρωγμές που υπάρχουν στους κύκλους εξουσίας στο Κρεμλίνο και τις αδυναμίες του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε το Νταγκεστάν. Αν και δεν το συνηθίζει στις δημόσιες εμφανίσεις του, ο Πούτιν χαιρέτησε και αγκάλιασε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο πλήθος που τον υποδέχθηκε. Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι αυτή είναι η απόδειξη της καταπληκτικής στήριξης της ρωσικής κοινωνίας στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ