Μυστήριο στην Ιταλία: Πράσινα έγιναν ξαφνικά τα κανάλια της Βενετίας – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές θέαμα που δημιουργεί ερωτηματικά βρέθηκαν τουρίστες και κάτοικοι στην Βενετία, καθώς τμήμα της κεντρικής πλωτής οδού της πόλης απέκτησε ξαφνικά ένα φθορίζον πράσινο χρώμα.

Την πηγή του φωσφορίζοντος πράσινου υγρού που εμφανίστηκε την Κυριακή στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης ερευνούν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rainews.it, το πιο πιθανό σενάριο είναι το πράσινο αυτό χρώμα στα νερά του Μεγάλου Καναλιού είναι να προκλήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία διαδηλωτών για το κλίμα.

Πηγή: AP

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ακτιβιστές είχαν ρίξει μαύρο νερό στη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κρατώντας πανό που έγραφε «δεν πληρώνουμε για ορυκτά καύσιμα», ενώ στέκονταν μέσα στο νερό φωνάζοντας «η χώρα μας πεθαίνει».

Πάντως το έντονο πράσινο χρώμα του καναλιού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από κατοίκους σύντομα έγινε… αξιοθέατο, καθώς προκάλεσε εντύπωση σε τουρίστες και ντόπιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, πήραν δείγματα για να διαπιστωθεί αν το υλικό που βρέθηκε στα νερά του καναλιού είναι τοξικό.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που το Μεγάλο Κανάλι γίνεται πράσινο, σύμφωνα με τον Guardian, καθώς το 1968 ο Αργεντινός καλλιτέχνης Νικολάς Γκαρθία Ουριμπούρου έβαψε τα νερά πράσινα με φθορίζουσα χρωστική κατά τη διάρκεια της 34ης Μπιενάλε για την προώθηση της οικολογικής ευαισθητοποίησης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ