Μητέρα έπιασε στα πράσα τον γιο της με την καθηγήτριά του μέσα σε αυτοκίνητο – Χρησιμοποίησε εφαρμογή για να τους εντοπίσει

Μια μητέρα από τη Βόρεια Καρολίνα χρησιμοποίησε μια δημοφιλή αλλά αμφιλεγόμενη εφαρμογή παρακολούθησης για να πιάσει στα πράσα τον γιο της με την καθηγήτρια του μέσα στο αυτοκίνητό της.

Όπως αναφέρει η New York Post, η μητέρα είχε εγκαταστήσει την εφαρμογή «Life 360» ​​στο κινητό του γιου της, και άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν ειδοποιήθηκε ότι το παιδί της δεν ήταν στην προπόνηση ράγκμπι όπως θα έπρεπε.

Η εφαρμογή έδειχνε ότι ο ανήλικος βρισκόταν κοντά σε ένα τοπικό πάρκο. Η μητέρα πήγε με το αυτοκίνητό της στην τοποθεσία και έπιασε στα πράσα τον γιό της με την 26χρονη καθηγήτριά του στο λύκειο του Νότιου Μεκλεμβούργου, Gabriela Cartaya-Neufeld, σύμφωνα με το WSOC.

Αφού τράβηξε πολλές φωτογραφίες του οχήματος και της πινακίδας, η μητέρα που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, κάλεσε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε την 26χρονη καθηγήτρια. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς φέρεται να είχαν ακούσει φήμες για την παράνομη σχέση του γιου της και ήταν σε εγρήγορση.

Καθηγήτρια
Η 26χρονη καθηγήτρια Gabriela Cartaya-Neufeld / πηγή: MECKLENBURG COUNTY JAIL

Η καθηγήτρια Φυσικών Επιστημών, Cartaya-Neufeld, είχε ερωτικά ραντεβού με τον έφηβο στο αυτοκίνητό της, στην κατοικία της και στο σπίτι της μητέρας του, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Οι φήμες για την παράνομη σχέση κυκλοφορούσαν στο σχολείο για αρκετούς μήνες πριν από τη σύλληψη της καθηγήτριας. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του ιδρύματος είχαν ανακρίνει τόσο τον έφηβο όσο και την καθηγήτρια.

Στην 26χρονη εκπαιδευτικός ασκήθηκαν πέντε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σεξουαλική δραστηριότητα με μαθητή. Αρχικά οδηγήθηκε στις φυλακές της κομητείας Mecklenburg στα τέλη του περασμένου μήνα, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

Η αμφιλεγόμενη εφαρμογή παρακολούθησης «Life 360»

Το Life 360 έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές στους γονείς που θέλουν να παρακολουθούν τα παιδιά τους. Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας είναι μέλος η αδερφή του Mark Zuckerberg, Randi.

Η εφαρμογή μπορεί να κάνει ping σε έναν γονέα εάν ο ιδιοκτήτης της συσκευής βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο που κινείται με μεγάλη ταχύτητα ή έχει φύγει από μια προκαθορισμένη περιοχή.

Το Life 360 έχει περίπου 50 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, με τα κέρδη του φέτος να υπολογίζονται στα 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο αρκετοί έχουν παραπονεθεί για την καθολικές και μερικές φορές καταπιεστικές πρακτικές της εφαρμογής και για την συλλογή δεδομένων.

Ακτιβιστές εμπορίας ανθρώπων έχουν προτείνει ότι τα θύματα παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, ενώ εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν χαρακτηρίσει αυτές τις περιπτώσεις ως ακραίες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ