Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; – Είναι γνωστός Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Ο ρόλος των φωτογραφιών είναι αναμφίβολα σημαντικός, καθώς αποτυπώνουν στιγμές της ζωής μας. Βλέποντας τις παιδικές μας φωτογραφίες μπορούμε να “ταξιδέψουμε” πίσω στα ίσως πιο ξέγνοιαστα χρόνια της ζωής μας.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Το αγοράκι που απεικονίζεται σε νηπιακή ηλικία, στην φωτογραφία είναι ένας από τους πιο γνωστούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα στην φωτογραφία βλέπουμε τον Τάσο Μητρόπουλο.

Ο Τάσος Μητρόπουλος γεννήθηκε στις 23ης Αυγούστου του 1957 στον Βόλο. Εκτός από ποδοσφαιριστής έχει υπάρξει και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Πειραιά.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Άρη Πετρούπολης, ενώ η επαγγελματική του καριέρα άρχισε το 1976 στον Εθνικό Πειραιώς. Ακόμα, έχει φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Απόλλωνα Σμύρνης, του Ηρακλή και της Βέροιας. Στις 11 Ιανουαρίου του 1978 έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ομάδα Ανδρών. Σημείωσε το πρώτο του γκολ με την Εθνική στις 17 Οκτωβρίου του 1984 σε αγώνα με την Πολωνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1986.

Το 1997 επέστρεψε στον Ολυμπιακό, οπού και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 40 ετών.

Από το 2010 είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Νένα Χρονοπούλου. Μιλώντας σε συνέντευξή της για τον Τάσο Μητρόπουλο, η Νένα Χρονοπούλου έχει πει: « Ο Τάσος δεν μπορεί να αναλυθεί σε λίγες γραμμές, μπορώ ώρες, μέρες, χρόνια να μιλάω και να περιγράφω τον Τάσο, γιατί είναι ένα πλάσμα μοναδικό. Ο Τάσος των γηπέδων λοιπόν, δεν έχει καμία σχέση με τον Τάσο του σπιτιού και της παρέας, ο Τάσος που κάποιοι νόμιζαν πως είναι σατράπης κρίνοντάς τον επιπόλαια από την εικόνα του δυναμικού ποδοσφαιριστή, είναι ένας πράος άνθρωπος που όμως έχει μια ματιά που σε καθηλώνει στη θέση σου και λίγο πιο πίσω, δίχως καν να χρειαστεί να ανοίξει το στόμα του.

Ο Τάσος που ενώ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 1997, συνεχίζει να αγωνίζεται για τα παιδιά με αναπηρία και τα δικαιώματά τους και το κάνει με αγάπη και ανυστεροβουλία, πληρώνοντας από την τσέπη του το κόστος και δίχως μεγάλους χορηγούς να τον στηρίζουν και να διαφημίζουν τη φιλανθρωπία τους, έγινε πατέρας και δεν εγκατέλειψε το παιδί της γυναίκας του, όταν διαπίστωσε πως είχε βαριά αναπηρία… Θέλουμε κι άλλα για τον Τάσο;».

Τάσος Μητρόπουλος
Πηγή: Instagram/nena_xronopoulou
Τάσος Μητρόπουλος
Πηγή: Instagram/nena_xronopoulou

Την παιδική του φωτογραφία την ανέβασε η Νένα Χρονοπούλου στις 23ης Αυγούστου, με αφορμή τα γενέθλιά του. Στην λεζάντα της φωτογραφίας η Νένα Χρονοπούλου έγραψε: «Σαν σήμερα πριν από πολλά χρόνια γεννήθηκε αυτό το παιδάκι, ήταν το πέμπτο στη σειρά από τα παιδιά του Μπάρμπα Γιάννη και της Κυρά Καλλιόπης.

Ήρθε ανάποδα στη γέννα ο μπέμπης τους και ήταν και μεγάλος, 5,5 κιλά. Βόγκηξε η φουκαριάρα η Κυρά Καλλιόπη για να τον γεννήσει, παραλίγο να χάσει τη ζωή της.

Μεγαλώνοντας έγινε το παρεάκι της, το στερνοπούλι της και η παρηγοριά της όταν τα άλλα παιδιά της είχαν πια φύγει από το σπίτι.

Και το όνομα αυτού Αναστάσιος…

Λίγο αργότερα τους έδωσε πολλές χαρές, το ίδιο έκανε και σε εμάς γιατί αυτός ο μπέμπης που κάποτε γεννήθηκε ανάποδα έμαθε να αντιμετωπίζει τον ανάποδο ετούτο κόσμο στα ίσια!

Να ζήσεις γιατί είσαι πολύτιμος!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ