Μεξικό: Δημοσιογράφος απήχθη από ενόπλους – Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Δημοσιογράφος απήχθη στην πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι αρχές, που διενεργούν έρευνα.

Ο Ρίτσαρντ Βίγια, αστυνομικός ρεπόρτερ, απήχθη από ενόπλους ενώ επισκεύαζε το μηχανάκι του, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Presente Veracruz Oficial, ο οποίος διευκρίνισε μέσω Facebook πως εργάζεται γι’ αυτόν.

Η επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων (CEAPP) της πολιτείας Βερακρούς ανέφερε πως διενεργείται έρευνα σε συνεργασία με την εισαγγελία και τις αρχές ασφαλείας.

Το Μεξικό συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες χώρες στην υφήλιο για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, με πάνω από 150 δολοφονίες από το 2000, κατά τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF).

Η περασμένη χρονιά έκλεισε με βαρύ απολογισμό θυμάτων μεταξύ των εργαζομένων στον Τύπο, με 13 δολοφονίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Τα περισσότερα από τα εγκλήματα σε βάρος των δημοσιογράφων στο Μεξικό μένουν ατιμώρητα.

Οι δημοσιογράφοι που μπαίνουν στο στόχαστρο εργάζονται συχνά υπό επισφαλείς συνθήκες σε πολιτείες που πλήττονται περισσότερο από τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ