Μαντλίν ΜακΚάν: Σημαντικός μάρτυρας μιλά για πρώτη φορά – Η αποκάλυψη για τον Μπρούκνερ

Την πρώτη του δημόσια συνέντευξη παραχώρησε ο άνδρας, ο οποίος ενημέρωσε πρώτος τις αρχές για τον κύριο ύποπτο στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν. Ο βασικός μάρτυρας, ο οποίος αναφέρεται ως Helge B. λόγω της γερμανικής νομοθεσίας περί απορρήτου, εξήγησε πώς γνώρισε το σκοτεινό παρελθόν του Κρίστιαν Μπρούκνερ και πώς ο πρώην γνωστός του φάνηκε να ενοχοποιείται για την εξαφάνιση της Μαντλίν. «Δεν ούρλιαξε όταν έπεσε θύμα απαγωγής» του είχε πει κατά λάθος ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, όπως ισχυρίζεται ο βασικός μάρτυρας.

Ο Helge είπε ότι έμαθε για την πραγματική φύση του Μπρούκνερ πολύ πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν, αφού είχε κλέψει μερικές βιντεοκασέτες και όπλο από το σπίτι του υπόπτου. Ενθυμούμενος την στιγμή που είδε τα βίντεο, τα οποία υποτίθεται ότι έδειχναν τον Μπρούκνερ να κακοποιεί σεξουαλικά μια ηλικιωμένη γυναίκα και μια έφηβη στην Πορτογαλία, ο Helge αφηγήθηκε: «[Το θύμα] είπε: “Αυτό είναι σαν βιασμός!”. Και εκείνος απλά απάντησε: “Σώπα”. Τότε κατάλαβα τι τύπος ήταν ο Μπρούκνερ».

Στη συνέχεια, ο Helge έφυγε από την Πορτογαλία, αλλά είπε στη γερμανική εφημερίδα Bild το πώς συναντήθηκαν οι δρόμοι τους με τον Μπρούκνερ, ο οποίος στο μεταξύ είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, ξανά το 2008 σε ένα μουσικό φεστιβάλ στην Ισπανία. «Με ρώτησε, “δεν πας πια στην Πορτογαλία και δεν κάνεις επιχειρήσεις εκεί;”. Είπα, “όχι, από τότε που το κορίτσι εξαφανίστηκε εκεί, έχουν γίνει πάρα πολλοί αστυνομικοί έλεγχοι για μένα και δεν το χρειάζομαι καθόλου”».

Κρίστιαν Μπρούκνερ
Ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρούκνερ

«[Το θέμα της εξαφάνισης της Μαντλίν] προέκυψε και είπα: “Τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω πώς θα μπορούσε η μικρή να έχει εξαφανιστεί χωρίς ίχνος”. Ο Κρίστιαν είχε πιει δύο ή τρεις μπύρες και είπε: “Δεν ούρλιαξε”. Σκέφτηκα: Το ξέρει. Έχει κάποια σχέση με αυτό. Όμως μετά διαπίστωσε ότι το κατάλαβα και έφυγε. Στις 3 ή 4 τα ξημερώματα έφυγε από ένα κατάμεστο φεστιβάλ με το τροχόσπιτό του. Τον έψαξα το επόμενο πρωί, αλλά οι γείτονές του είπαν ότι είχε φύγει».

Ο Helge στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι είχε προσεγγίσει τις γερμανικές αρχές, αφού βρήκε τις βιντεοκασέτες, αλλά ένας αστυνομικός του είπε να τις εγκαταλείψει και να σιωπήσει. «Μίλησα με έναν αστυνομικό που γνωρίζω στη Γερμανία. Μου είπε: ”Helge, κράτησε τα χέρια σου μακριά”. Ένας δικηγόρος μου είπε το ίδιο πράγμα. Δεν ήμουν σίγουρος τι θα μπορούσε να μου συμβεί – θα μπορούσα να είχα ενοχοποιήσει τον εαυτό μου», τόνισε.

Πηγή: PA – Έρευνες στο Algave της Πορτογαλίας για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν

Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να ενημερώσει την Scotland Yard για τον Μπρούκνερ το 2008 μέσω της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση. «Τηλεφώνησα στην Σκότλαντ Γιαρντ το 2008. Στην τηλεφωνική γραμμή Maddie. Είπα ότι ήξερα κάποιον που μπορεί να έχει κάποια σχέση με αυτό και τους έδωσα το όνομα. Όμως δεν συνέβη κάτι. Τίποτα! Δεν με κάλεσαν ποτέ πίσω. Το 2017 μόλις είχα εκτίσει ποινή φυλάκισης στην Ελλάδα. Όταν άκουσα για την 10η επέτειο της εξαφάνισης της Μαντλίν, θυμήθηκα. Προφανώς η κλήση δεν βοήθησε καθόλου. Έτσι, επικοινώνησα ξανά με την Σκότλαντ Γιαρντ», αναφέρει και προσθέτει: «Τότε με άκουσαν».

Η Μαντλίν ΜακΚαν έμενε με την οικογένειά της σε ένα εξοχικό διαμέρισμα στην Praia da Luz της Πορτογαλίας, όταν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ