Μακρόν: “Αδειάζει” τον Μπάιντεν για το “χασάπης” στον Πούτιν

Αποστάσεις κρατά ο Εμανουέλ Μακρόν από τον Τζο Μπάιντεν μετά τους χαρακτηρισμούς του Αμερικανού προέδρου κατά του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο αποκάλεσε «χασάπη».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε για λεκτική «κλιμάκωση» με τη Μόσχα αφού ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Ρώσο Βλαντίμιρ Πούτιν «χασάπη».

«Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις», είπε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France 3.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η κλιμάκωση της κατάστασης» εάν πρόκειται να υπάρξει κάποια ελπίδα να σταματήσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν είπε στο France 3 ότι θεωρεί καθήκον του «την επίτευξη πρώτα κατάπαυσης του πυρός και μετά την πλήρη αποχώρηση των [ρωσικών] στρατευμάτων με διπλωματικά μέσα. Αν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε ούτε με λόγια ούτε με πράξεις», είπε.

Πούτιν-Μακρόν

Χθες βράδυ, σε μία εμπρηστική ομιλία του στη Βαρσοβία ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Πούτιν «χασάπη» και είπε: «Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». Ο Λευκός Οίκος δήλωσε αργότερα ότι οι ΗΠΑ δεν ζητούν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ