Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δύο συμμορίες Αφγανών – Ο τρόπος δράσης, οι εκβιασμοί και οι δολοφονίες

Για δύο ανθρωποκτονίες, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και πέντε περιπτώσεις εκβιασμών κατηγορούνται τα μέλη δύο συμμοριών Αφγανών, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν 9 άτομα, εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί τρεις και στη δεύτερη συμμετείχαν 10, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί έξι άτομα και αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, μία για κάθε συμμορία. Η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποίησε πληροφορίες για τις δύο συμμορίες των Αφγανών, οι οποίες προσπαθούσαν να επικρατήσουν στο κέντρο των Αθηνών αλλά και σε σημεία της Πάτρας.

Ο τρόπος δράσης των δύο συμμοριών

Και οι δύο δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεταναστών και στην εκβίαση ομοεθνών τους που διέθεταν καταστήματα, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της Α ομάδας έχουν διαπράξει συνολικά τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας και έναν εκβιασμό, ενώ τα μέλη της Β ομάδας έχουν διαπράξει δύο δολοφονίες, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας και δύο εκβιασμούς. Οι αστυνομικοί “έδεσαν” την υπόθεση αξιοποιώντας καταθέσεις αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας και χαρτογράφηση των δρομολογίων διαφυγής.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης την Πέμπτη 24 Μαρτίου, και κατασχέθηκαν 8 κινητά και δυο αυτοκίνητα.

Στην περίπτωση εκβιασμού ενός 70χρονου, ένας εκ των μελών της Β ομάδας, πλησίασε με αυτοκίνητο στο κατάστημά του στην πλατεία Αγίου Νικολάου και με την απειλή όπλου του αφαίρεσε 500 ευρώ. Σε δεύτερο περιστατικό, ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε στον παθόντα και απαίτησε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ απειλώντας ότι θα τον σκοτώσει και συνέχισε να αποστέλλει απειλητικά μηνύματα.

Η μία εκ των δύο δολοφονιών είχε γίνει στις 14-6-2018 στην πλατεία Βικτωρίας. Θύμα ήταν ο Αφγανός Jomadin Zainollah.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ