Μακελειό στην Πράγα: «Μισώ τον κόσμο, θέλω να προκαλέσω όσο περισσότερο πόνο μπορώ» – Τα τελευταία μηνύματα του δράστη

Σοκ προκαλούν τα μηνύματα που φέρεται να είχε γράψει ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, λίγα μόλις 24ωρα πριν την ένοπλη επίθεση.

Ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και ο δράστης) να χάσουν την ζωή τους και 30 να τραυματιστούν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το channel3, ο δράστης της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Πράγας ταυτοποιήθηκε πως είναι ο φοιτητής Ντέιβιντ Κόζακ. Ο ένοπλος σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό από την ταράτσα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι προηγουμένως είχε στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε. Ο δράστης φαίνεται πως αυτοκτόνησε, όταν έσπευσαν στο σημείο πολλά περιπολικά της αστυνομίας, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

«Σκ@τ@ μέρα, σκ@τ@ ζωή», «πίνω τσάι και θέλω να πυροβολήσω τον εαυτό μου» είναι μερικά από τα τελευταία μηνύματα, που φέρεται να είχε γράψει πριν από την επίθεση.

Ο Ντέιβιντ Κόζακ ανήρτησε ανατριχιαστικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν από το μακελειό. Δημιούργησε κανάλι στο Telegram πριν από λίγες μέρες, γράφοντας ότι είχε βαρεθεί τη ζωή, ότι όλοι τον μισούσαν και ότι μισούσε όλους τους άλλους.

«Μισώ τον κόσμο και θέλω να προκαλέσω όσο περισσότερο πόνο μπορώ», έγραψε, επίσης, ενώ σε άλλο μήνυμα ανέφερε ότι ακούει ένα κουδούνισμα στα αυτιά του και ότι «θέλω να ξεριζώσω τα αυτιά μου».

Ο Κόζακ εμπνεύστηκε από την 14χρονη Αλίνα Αφανάσκινα, η οποία σκότωσε ένα άτομο σε σχολείο στη Ρωσία στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

 

Το επεισόδιο με πυροβολισμούς έγινε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Καρόλου, που βρίσκεται στην πλατεία Jan Palach στο κέντρο της Πράγας.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την πλατεία και την γύρω περιοχή.

 

Στην τελευταία ενημέρωσή της, η τσεχική αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης «εξουδετερώθηκε», ενώ υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από το συμβάν.

 

Ο Petr Nedoma, διευθυντής της Γκαλερί Rudolfinum σε μια αίθουσα συναυλιών απέναντι από την πλατεία Palach, είπε στην τσεχική τηλεόραση ότι είδε τον δράστη.

«Είδα ένα νεαρό άτομο στη γκαλερί που είχε κάποιο όπλο στο χέρι, αυτόματο όπλο, και πυροβολούσε προς τη γέφυρα Manes. Επανειλημμένα, με κάποιες διακοπές, μετά είδα καθώς πυροβόλησε, σήκωσε τα χέρια και πέταξε το όπλο κάτω στον δρόμο, ήταν ριγμένο εκεί στη διάβαση πεζών», είπε.

Η Κλάρα, μια φοιτήτρια, δήλωσε πως ήταν μεταξύ των προσώπων που η αστυνομία απομάκρυνε από το κτίριο. «Ήταν τρομακτικό, υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί παντού, που μας φώναζαν με πολυβόλα, λέγοντάς μας να τρέξουμε έξω», περιέγραψε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ