Μακελειό στην Μόσχα: «Άρχισαν να πυροβολούν τους ανθρώπους τυχαία», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Χάος επικράτησε την ώρα της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hal στην Μόσχα.

Μακελειό στην Μόσχα: Νέα βίντεο δείχνουν τους ενόπλους να εκτελούν εν ψυχρώ πολίτες – Σκληρές εικόνες

Αυτόπτης μάρτυρας, που εργάζεται στην ασφάλεια του κτιρίου, περιέγραψε τι συνέβη όταν οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο ισόγειο και πώς ο ίδιος και 3 συνάδελφοι του επέζησαν της επίθεσης. «Όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί στεκόμουν στην κεντρική είσοδο στο ισόγειο. Άρχισαν να πυροβολούν από έξω και τα παράθυρα έσπασαν. Δίπλα στην είσοδο υπήρχαν άλλοι τρεις φρουροί ασφαλείας και κρύφτηκαν πίσω από μια διαφημιστική πινακίδα. Και αυτοί οι επιτιθέμενοι μας προσπέρασαν σε απόσταση 10 μέτρων», είπε στο ρωσικό ΜΜΕ Baza ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Άρχισαν να πυροβολούν τυχαία τους ανθρώπους στο ισόγειο και πήγαν είτε προς την αίθουσα συναυλιών είτε προς το ενυδρείο. Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, βγήκαμε από την κεντρική έξοδο και οι διοικητικοί υπάλληλοι βοηθούσαν ήδη τους τραυματίες», ανέφερε ο άνδρας.

Μακελειό στην Μόσχα: Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου – Οι ενέργειες της FSB

Νέα βίντεο δείχνουν τους ενόπλους να εκτελούν εν ψυχρώ πολίτες

Νέα βίντεο από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο και εμπορικό κέντρο στην Μόσχα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Τα βίντεο δείχνουν τους ενόπλους, που φορούν στρατιωτικά ρούχα και κρατούν αυτόματα όπλα, να εκτελούν εν ψυχρώ πολίτες στην είσοδο του Crocus City Hall. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι ένοπλοι άνοιγαν πυρ αδιακρίτως στο πλήθος.

Μακελειό στην Μόσχα: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και εκτελούσαν ανθρώπους σε πολυχώρο – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Στα βίντεο φαίνονται άνθρωποι που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από κολώνες του κτιρίου, ενώ κάποιοι τρέχουν να βγουν έξω αλλά δεν προλαβαίνουν.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα. Σαράντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Σε ανακοίνωση η FSB ανέφερε: «Λαμβάνονται όλα τα δυνατά μέτρα για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall. Οι ειδικές υπηρεσίες διεξάγουν ενεργά μέτρα έρευνας μετά την έκτακτη ανάγκη στο συγκρότημα Crocus. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες: 40 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες».

Πάνω από 70 ασθενοφόρα με τραυματιοφορείς βρίσκονται στο σημείο και οι γιατροί προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Μόσχας, Άντρει Βορομπιόφ. Γι’ αυτό εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών θα είναι μεγάλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ