Βασιλιάς Κάρολος: Συνεχίζει τις θεραπείες για τον καρκίνο – Γιατί αποφάσισε να επιστρέψει στα καθήκοντά του

Ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα αφού η θεραπεία του για μια άγνωστη μορφή καρκίνου είχε «θετική επίδραση».

Βασιλιάς Κάρολος: Νέα δημόσια εμφάνιση εν μέσω της θεραπείας του για τον καρκίνο

Ο 75χρονος μονάρχης λάμβανε θεραπεία εκτός νοσοκομείου και έχει εμφανιστεί μόνο σε λίγες περιπτώσεις από τότε που ανακοίνωσε την διάγνωσή του τον Φεβρουάριο, όταν αποχώρησε από τις δεσμεύσεις που αφορούσαν το κοινό.

Παρά τα νέα, πηγές ανέφεραν ότι ο Βασιλιάς εξακολουθεί να δίνει μάχη με τον καρκίνο και θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε θεραπεία ενώ θα διαχειρίζεται το καλοκαιρινό του πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ δήλωσε: «Το πρόγραμμα θεραπείας της Αυτού Μεγαλειότητας θα συνεχιστεί, αλλά οι γιατροί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ώστε ο Βασιλιάς είναι πλέον σε θέση να αναλάβει εκ νέου μια σειρά από καθήκοντα σε δημόσιους χώρους. Οι προσεχείς δεσμεύσεις θα προσαρμοστούν όπου χρειάζεται για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τη συνεχή ανάκαμψη της Αυτού Μεγαλειότητας».

Αυτή η τελευταία ανακοίνωση θα είναι μια ώθηση για τη μοναρχία, η οποία δέχτηκε διπλό πλήγμα φέτος, καθώς τόσο ο βασιλιάς όσο και η πριγκίπισσα της Ουαλίας διαγνώστηκαν με καρκίνο.

Ο Σουνάκ λέει «λαμπρά» και ο Στάρμερ «χαίρεται»

Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak είπε ότι η επιστροφή του βασιλιά στα δημόσια καθήκοντα ήταν λαμπρά νέα, ενώ ο ηγέτης των Εργατικών Sir Keir Starmer δημοσίευσε ένα μεγαλύτερο μήνυμα, ευχόμενος στον Βασιλιά και την Πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η ανάρτηση στον λογαριασμό του Παλατιού την Παρασκευή (27/4)

Για να σηματοδοτήσει τα καλά νέα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε δύο σημαντικές εκδηλώσεις-ορόσημα, τις πρώτες από τις πολλές που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, και μετέφερε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Αυτού Μεγαλειότητας για όλες τις ευχές που έχει λάβει. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα επισκεφθούν ένα κέντρο θεραπείας του καρκίνου – μια βαθιά συγκινητική δέσμευση δεδομένης της δικής του μάχης με τον καρκίνο καθώς και της νύφης του, της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Εκεί θα συναντήσουν ειδικούς ιατρούς και ασθενείς. Η βασιλική εκδήλωση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και στην ανάδειξη της καινοτόμου έρευνας, που υποστηρίζεται από το Cancer Research UK και λαμβάνει χώρα στο νοσοκομείο.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για την επικείμενη κρατική επίσκεψης του Αυτοκράτορα και της Αυτοκράτειρας της Ιαπωνίας στα τέλη Ιουνίου. Η κυβέρνηση ζήτησε από το Μπάκιγχαμ να αναλάβει την φιλοξενία. Το αυτοκρατορικό ζεύγος είχε παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Σεπτέμβριο του 2022, στο Λονδίνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ