Μαρία Ζαχάροβα: «Τερατώδες έγκλημα» η τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Μόσχα: Ανθρωποκυνηγητό για τους ενόπλους που προκάλεσαν το μακελειό με 40 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες- Δείτε live εικόνα

Περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στο ίδιο περιστατικό, σύμφωνα με το TASS και το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Baza.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, χαρακτήρισε το μακελειό στη Μόσχα ως «τρομοκρατικό χτύπημα». Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επίθεση με πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, κάνοντας λόγο για «τερατώδες έγκλημα».

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία ερευνά μεγάλα εγκλήματα, δήλωσε ότι άνοιξε έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια. Οι ανακριτές ανέφεραν σε δήλωση στο Telegram: «Άνοιξαν ποινική έρευνα βάσει του άρθρου 205 του ποινικού κώδικα (τρομοκρατική ενέργεια)».

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως πίσω από το μακελειό στη Μόσχα βρίσκεται η Ουκρανία

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι “οι σκέψεις του είναι στα θύματα της φρικτής επίθεσης” που σημειώθηκε νωρίτερα απόψε σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, δήλωσε εκπρόσωπος, επικαλούμενος “φρικτές και δύσκολες εικόνες” από το σημείο των πυροβολισμών.

“Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες”, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν “να έχουν περισσότερες πληροφορίες”.

Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος “δεν έχει καμία ένδειξη επί του παρόντος ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται” στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα.

“Θα συμβούλευα να μην υπάρξει, σε τόσο πρώιμο στάδιο, σύνδεση με την Ουκρανία” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ