Μακελειό στην Μόσχα: Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου – Οι ενέργειες της FSB

Όλα τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με την επίθεση στον συναυλιακό χώρο κοντά στην Μόσχα ανακοίνωσε ότι παίρνει η FSB, ενώ οι ρωσικές αρχές χαρακτηρίζουν πλέον και επίσημα τρομοκρατική πράξη την επίθεση.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, η FSB, η οποία είναι η διάδοχος της KGB, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει “όλα τα απαραίτητα μέτρα” σε σχέση με τους πυροβολισμούς στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Εντωμεταξύ η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκαλκόβα χαρακτήρισε την σφαγή “τρομοκρατική επίθεση”, σε σχόλια που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ουάσινγκτον

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση. Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος εργάζεται για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση.

“Οι σκέψεις μας προφανώς θα είναι με τα θύματα αυτής της τρομερής, τρομερής επίθεσης με πυροβολισμούς”, δήλωσε κατά την τακτική προγραμματισμένη ενημέρωση Τύπου.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Μόσχα να αποφύγουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις “για τη δική τους ασφάλεια”, είπε.

Ζήτησε επίσης από τους εν λόγω Αμερικανούς να παραμείνουν σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για περαιτέρω ενημερώσεις και πληροφορίες.

“Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες”, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν “να έχουν περισσότερες πληροφορίες”.

Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος “δεν έχει καμία ένδειξη επί του παρόντος ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται” στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα.

“Θα συμβούλευα να μην υπάρξει, σε τόσο πρώιμο στάδιο, σύνδεση με την Ουκρανία” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ