Λίβανος-Οργάνωση ανταρτών απειλεί με επιθέσεις σε εκκλησίες

Λίβανος-Οργάνωση ανταρτών απειλεί με επιθέσεις σε εκκλησίες

Η οργάνωση «Ελεύθεροι Σουνίτες των Ταξιαρχιών Μπάαλμπεκ», η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις στον Λίβανο τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι σκοπεύει να ξεκινήσει σειρά επιθέσεων σε εκκλησίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Μια ειδική ομάδα έχει αναλάβει να διεξαγάγει επιθέσεις σε εκκλησίες στην ισλαμική γη της Μπεκάα και στον Λίβανο γενικότερα, προκειμένου να απαλλάξει την περιοχή από τον ήχο των καμπάνων των εκκλησιών τους», μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής επικαλούμενα σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η οργάνωση, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα και επιθέσεις αυτοκτονίας, ορκίστηκε τη Δευτέρα πίστη στο «Ισλαμικό Κράτος» (πρώην ΙΚΙΛ).

Οι «Ελεύθεροι Σουνίτες των Ταξιαρχιών Μπάαλμπεκ», φέρεται ότι συνδέονται με ομάδες ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης, στόχος των οποίων είναι η ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η οργάνωση εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωση προειδοποιώντας ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, εάν οι πολιτοφυλακές συνεχίσουν να στέλνουν ενισχύσεις στη Συρία που θα μάχονται στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ