Λευκός Οίκος κατά Πούτιν: Χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο

Πυρά κατά της Μόσχας εξαπολύει ο Λευκός Οίκος, μετά το “πάγωμα” της ροής φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε την Ρωσία ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο και είπε ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Μόσχα δεν εμποδίζουν την λειτουργία της μεγαλύτερης ενεργειακής γραμμής εφοδιασμού προς την Ευρώπη.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο και επιλέγει να κλείσει τον αγωγό» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συνεργάζονται για να διασφαλίσουν επαρκείς προμήθειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, οι ευρωπαϊκές αποθήκες φυσικού αερίου θα είναι πλήρεις κατά την κρίσιμη χειμερινή περίοδο θέρμανσης. Πρέπει να εργαστούμε περισσότερο γι’ αυτό».

Ο Πούτιν κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

Η Ρωσία ανέβασε σήμερα τους τόνους στον ενεργειακό «πόλεμο» που μαίνεται και διακόπτει την κύρια γραμμή φυσικού αερίου της Ευρώπης μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις εις βάρος της.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε έναν ξεκάθαρο εκβιασμό ώστε η Ευρώπη να κάνει πίσω. Η Gazprom είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σταματά τις ροές μέσω του Nord Stream 1 λόγω τεχνικού προβλήματος.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δεν θα επανέλθουν πλήρως έως ότου η Δύση συλλογικά άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε τις κυρώσεις της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά για την αποτυχία της Ρωσίας να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού, ο οποίος παραδίδει αέριο στη Γερμανία από την Αγία Πετρούπολη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

«Τα προβλήματα με την άντληση φυσικού αερίου προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες εναντίον της χώρας μας και πολλών εταιρειών», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτό το πρόβλημα άντλησης».

«Προφανώς η ζωή επιδεινώνεται για τους ανθρώπους, τους επιχειρηματίες και τις εταιρείες στην Ευρώπη», είπε ο Πεσκόφ. «Φυσικά, οι απλοί άνθρωποι σε αυτές τις χώρες θα έχουν όλο και περισσότερες ερωτήσεις για τους ηγέτες τους» τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ