Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα ως ανακριβές το δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να είπε σε Ευρωπαίους ηγέτες πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε ότι η τοποθέτηση αυτή δεν συνάδει με τις πληροφορίες που διαθέτει η Μόσχα.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Τραμπ ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες αφού συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν τη Δευτέρα και είπε ότι ο Πούτιν επιθυμεί να συνεχίσει να πολεμά στην Ουκρανία, διότι εκτιμά ότι κερδίζει.
«Γνωρίζουμε τι δήλωσε ο Τραμπ στον Πούτιν. Δεν γνωρίζουμε τι δήλωσε ο Τραμπ στους Ευρωπαίους μετά την τηλεφωνική επικοινωνία. Γνωρίζουμε την επίσημη ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ. Αυτό που γνωρίζουμε έρχεται σε αντίθεση με ό,τι γράφτηκε στο άρθρο που αναφέρατε», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.
Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης σήμερα, σε ερώτηση για τη σχεδιαζόμενη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με την Ουκρανία -1.000 από κάθε πλευρά- ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες και ότι κάθε πλευρά θέλει να ολοκληρώσει την ανταλλαγή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Η ανταλλαγή συμφωνήθηκε στη διάρκεια διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα, στις πρώτες απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας από το 2022.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ